יין כחול? בספרד הבהירו שיש גבול

יזמים צעירים ששיווקו יין כחול זוהר נאלצו לשנות את שמו, את הרכיבים במשקה וגם הוטל עליהם קנס כספי. מנכ"ל פדרציית היין במדינה: "צריך לכבד את כללי המשחק והם חלים על כולם"

רפאל מינדר, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רפאל מינדר, ניו יורק טיימס

לחובבי יין יש שפה משלהם, עשירה בביטוים ססגוניים המתארים את דרכי ייצורו ואת שלל התחושות שהוא מעורר. אך כשמגיעים לתיאור גוון היין, נדמה שמגוון המונחים המקובלים — שלא לומר ה"תקניים" — מצטמצם. על כך יכולה להעיד קבוצת יזמים צעירים מהאזור הבאסקי בספרד שהעזה לשווק יין כחול. המשקה אולי זכה להצלחה בחנויות, אך הרגיז את הממסד. נקבע כי החברה הפרה את תקנון ייצור היין ונדרשה לשלם קנס כספי. משרד החקלאות לא הסתפק בכך ובחברה, הנקראת "גיק", אומרים כי נכפה עליה לסלק את השם "יין כחול" מתוויות הבקבוקים ואף לשנות מעט את הרכב המשקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ