ניקולה דייוויס, גרדיאן

חוקרים מזהירים שתזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום להשמנה. זאת, לאחר שמצאו כי מוצרים נטולי גלוטן מכילים לרוב רמות גבוהות יותר של שומן ממוצרי מזון מקבילים המכילים גלוטן. תזונה נטולת גלוטן חיונית לחולי צליאק, מחלה אוטו־אימונית שפוגעת בשרות אלפים בישראל, ועל פי הערכות בכ–1% מאוכלוסיית אירופה. אף שבשוק יש מגוון רחב של מוצרים נטולי גלוטן, חוקרים אומרים כי ההרכב התזונתי שלהם שונה מאוד מזה של מוצרי המזון הרגילים שאותם הם נועדו להחליף.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ