בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוקרים מזהירים: תזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום להשמנה

בבחינת מאות מוצרים באירופה התגלה כי לחם ללא גלוטן מכיל בממוצע פי שניים יותר שומן מלחם רגיל. החוקרים מזהירים שהסיכון להשמנה גובר בקרב ילדים, וממליצים לחולי צליאק להשוות מוצרים

8תגובות
מוצרים ללא גלוטן בארה"ב
בלומברג

חוקרים מזהירים שתזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום להשמנה. זאת, לאחר שמצאו כי מוצרים נטולי גלוטן מכילים לרוב רמות גבוהות יותר של שומן ממוצרי מזון מקבילים המכילים גלוטן. תזונה נטולת גלוטן חיונית לחולי צליאק, מחלה אוטו־אימונית שפוגעת בשרות אלפים בישראל, ועל פי הערכות בכ–1% מאוכלוסיית אירופה. אף שבשוק יש מגוון רחב של מוצרים נטולי גלוטן, חוקרים אומרים כי ההרכב התזונתי שלהם שונה מאוד מזה של מוצרי המזון הרגילים שאותם הם נועדו להחליף. חואקים קלבו לרמה ממכון המחקר Sanitaria La Fe בספרד ועמיתיו השוו בין...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו