חוקרים מזהירים: תזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום להשמנה

בבחינת מאות מוצרים באירופה התגלה כי לחם ללא גלוטן מכיל בממוצע פי שניים יותר שומן מלחם רגיל. החוקרים מזהירים שהסיכון להשמנה גובר בקרב ילדים, וממליצים לחולי צליאק להשוות מוצרים

ניקולה דייוויס, גרדיאן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ניקולה דייוויס, גרדיאן

חוקרים מזהירים שתזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום להשמנה. זאת, לאחר שמצאו כי מוצרים נטולי גלוטן מכילים לרוב רמות גבוהות יותר של שומן ממוצרי מזון מקבילים המכילים גלוטן. תזונה נטולת גלוטן חיונית לחולי צליאק, מחלה אוטו־אימונית שפוגעת בשרות אלפים בישראל, ועל פי הערכות בכ–1% מאוכלוסיית אירופה. אף שבשוק יש מגוון רחב של מוצרים נטולי גלוטן, חוקרים אומרים כי ההרכב התזונתי שלהם שונה מאוד מזה של מוצרי המזון הרגילים שאותם הם נועדו להחליף.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ