בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמש דוגמיות אורגניות שנמצאו בחביות חרס הוכיחו: יין יוצר באיטליה כבר לפני 6,000 שנה

במערה בסיציליה נמצאו העדויות המוקדמות ביותר להכנת יין, ואיששו כי יין יוצר כבר במאה הרביעית לפני הספירה, מוקדם בכ-3,000 שנה משחשבו. המולקולות שנוצרות בתהליך התסיסה הביאו לגילוי

2תגובות
מבלים בפסטיבל יין בספרד, ביוני השנה
Alvaro Barrientos/אי־פי

חוקרים גילו עקבות למה שעשוי להיות היין העתיק בעולם בתחתית חביות חרס במערה בסיציליה. התגלית מוכיחה כי המשקה יוצר ונצרך באיטליה כבר לפני יותר מ-6,000 שנה. בעבר סברו מדענים כי תהליך ייצור היין החל באיטליה בסביבות 1,200 לפני הספירה, אולם התגלית, שנמצאה על ידי צוות מאוניברסיטת דרום פלורידה, מרחיקה את התאריך הזה בעוד לפחות 3,000 שנה. "שלא כמו תגליות קודמות, שבהן נחשפו גפנים, שהוכיחו רק שהיה גידול ענבים, העבודה שלנו זיהתה שאריות של יין", אמר דייווידה טנסי, הארכיאולוג שהוביל את המחקר. "החשיפה קשורה לא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו