בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רימות בטעם שום ונשנושי זחלים: חטיפי חרקים נמכרים במאות מרכולים בספרד

ענקית המרכולים Carrefour החלה לשווק במאות חנויות בספרד חטיפי חרקים, בניסיון לצמצם את הזיהום ולחסוך במשאבים. שני מיליארד בני אדם ברחבי העולם אוכלים חרקים מדי יום

7תגובות

ספרד ידועה, בין השאר, במסורת הקולינרית המפוארת וארוכת השנים שלה. כעת, ייתכן שמדינת הטורטיות והצ'וריסוס תהיה הראשונה באירופה שאזרחיה יאכלו באופן קבוע גם חרקים. כך לפחות מקווה ענקית המרכולים הצרפתית Carrefour, שהתחילה לשווק במאות החנויות שלה ברחבי ספרד חטיפים מבוססי חרקים, בניסיון לאתגר את הסועדים הספרדים – וגם לקדם אורח חיים אקולוגי יותר ובזבזני פחות.

בין החטיפים שהגיעו למדפי המרכולים ניתן למצוא בין השאר נשנושי צ'ילי חריף וזחלי חיפושיות, חטיפי אנרגיה מבוססי שוקולד מריר, תאנים וצרצרים כתושים, ופסטה וגרנולה מבוססות קמח חרקים. "הרעיון מאחורי שורת המוצרים הללו הוא להציע ללקוחות מוצרים חדשניים ולתת להם אלטרנטיבה המבוססת על קיימות וכבוד לסביבה", נכתב בהצהרת החברה, "המוצרים הללו מיוצרים בלעדית באירופה, עומדים בסטנדרטים המחמירים ביותר ומבוססים על חקלאות ידידותית לסביבה".

פרסומת לחטיפי הרימות - דלג

לפי האו"ם, למעלה משני מיליארד בני אדם ברחבי העולם אוכלים חרקים כחלק מתזונתם היומיומית. האו"ם טען בעבר כי חרקים עשויים לעזור לבעיית מחסור המזון בחלקים שונים של העולם, אך לא בטוח שזה יצליח לשכנע את הלקוחות הספרדים לרכוש חטיפי תולעים במיטב כספם. במרכז הקניות "לוס אנג'לס" דרומית למדריד אמנם היתה התקהלות קטנה ליד מדפי החטיפים החדשים, אך רוב הלקוחות לא לקחו עמם לקופה קופסה של צרצרים בטעם ברביקיו או רימות בטעם שום ועשבי תיבול. 

אחת הלקוחות, מריבלה סאנצ'ס, דווקא החליטה לנסות. "אין סיבה שזה לא יהיה טעים", הסבירה, "אם הם מבושלים או מטוגנים, הם יבשים מבפנים אז לא תהיה בעיה. כלומר, אנחנו אוכלים דברים די מוזרים בספרד, לא? חלזונות, צדפות ודברים כאלה". אך לקוחות אחרים לא היו פתוחים לרעיון כמו סאנצ'ס. "זה לא חלק מהתרבות שלנו", טען הקטור מרטין, "אני מבין שאוכלים את זה בארצות אחרות, אבל זה עושה לי בחילה".

אחת הלקוחות דווקא התלהבה מחטיפי האנרגיה עם הצרצרים - דלג

החטיפים החדשים יקרים למדי – קופסה של 14 גרם של חטיפי צרצרים פריכים תעלה 7 אירו, או 500 אירו לקילו צרצרים – אבל ב-Carrefour מנסים לשווקם כחלופה אמיתית לטעמים והמרקמים שהחיך הספרדי התרגל אליהם. "העטיפה של החטיפים – שמיוצרת מנייר ממוחזר – תכיל הסבר מפורט על הרכיבים ועל ערכם התזונתי", כתבה החברה, "ובמקביל, הלקוחות ילמדו על התרומה שלהם לסביבה כשהם מחליטים לרכוש את החטיפים הללו".

חרקים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, חלבונים, שומן, ויטמנים מסוימים וחומצות אמינו. רשת המרכולים הגדולה טוענת כי ייצור החטיפים מבוססי החרקים כמעט מאפס את פליטת הגזים המזיקים בתהליך הייצור וגם מפחית את זיהום המים. עוד נכתב בהצהרה כי המהלך הוא חלק מתהליך רחב יותר, במסגרתו מנסה הרשת לצמצם את פגיעתה בסביבה. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו