הדרישה הגוברת של הבריטים לאבוקדו מייבשת את הכפרים בצ'ילה

ב-2016 יובאו לבריטניה מצ'ילה כ-17 אלף טונות של אבוקדו, והדרישה לפרי רק הולכת וגוברת. המחוז שמייצר את המאכל הנחשק מתמודד עם גניבת מים בהיקף עצום, שגורמת לבצורת חמורה

גרדיאן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ניקוי אבוקדואים במפעל בקולומביה
ניקוי אבוקדואים במפעל בקולומביהצילום: בלומברג
גרדיאן

הביקוש הגובר לאבוקדו ברחבי בריטניה גורם לבצורת באזורים כפריים בצ'ילה. הפרי הנחשק והפופולרי שנמכר באלפי טונות ברשתות המרכולים הגדולות בממלכה - בהן טסקו, ווייטרוז, אלדי ולידי - מגיע ברובו מ"מחוז האבוקדו של צ'ילה", פטורקה, שתושביו טוענים שהמסחר גורם לנזקים עצומים לאזור.

החקלאים במחוז פטורקה מספרים שמגדלי האבוקדו הפרטיים שואבים מים מהנהרות וגורמים לייבושם, וכן מדלדלים את מאגר המים התת-קרקעיים, ויוצרים מצב בו המקומיים נאלצים לשתות מים מזוהמים שמגיעים מחוץ למחוז. "אנשים נעשים חולים בגלל הבצורת - אנחנו צריכים לבחור אם לבשל או להתרחץ", סיפרה ורוניקה וילצ'ס, פעילה חברתית מקומית. תחקיר שנערך ב-2011 חשף כי במחוז הותקנו לפחות 65 צינורות מים תת-קרקעיים שמובילים מים מנהרות טבעיים למטעי אבוקדו פרטיים. 

כתבה על ייבוא האבוקדאים, בטי-אר-טי וורלד

על מנת לגדל קילו אחד של אבוקדו צריך להשקיע אלפיים ליטר של מים, פי 10 מכמות המים הנדרשת כדי לגדל קילו עגבניות, לדוגמה. האקלים היבש בפטורקה יוצר מצב שהגידולים דורשים אף יותר מים מבמקומות אחרים, אך המחוז נחשב לאזור מובחר לגידול אבוקדו.

נציבות המסחר הבריטית הודיעה כי הרשתות שמקבלות אבוקדו מצ'ילה מודעות לבעיה, וכי "הן יחקרו את הנושא". מדי שנה עולה צריכת האבוקדו בבריטניה: ב-2016 יובאו לממלכה מצ'ילה כ-17 אלף טונות של הפרי, ובשנה שעברה עלתה הדרישה לאבוקדו ב-27%. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ