טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה רק עם מינוי דיגיטלי של הארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הדרישה הגוברת של הבריטים לאבוקדו מייבשת את הכפרים בצ'ילה

ב-2016 יובאו לבריטניה מצ'ילה כ-17 אלף טונות של אבוקדו, והדרישה לפרי רק הולכת וגוברת. המחוז שמייצר את המאכל הנחשק מתמודד עם גניבת מים בהיקף עצום, שגורמת לבצורת חמורה

23תגובות
ניקוי אבוקדואים במפעל בקולומביה
בלומברג

הביקוש הגובר לאבוקדו ברחבי בריטניה גורם לבצורת באזורים כפריים בצ'ילה. הפרי הנחשק והפופולרי שנמכר באלפי טונות ברשתות המרכולים הגדולות בממלכה - בהן טסקו, ווייטרוז, אלדי ולידי - מגיע ברובו מ"מחוז האבוקדו של צ'ילה", פטורקה, שתושביו טוענים שהמסחר גורם לנזקים עצומים לאזור.

החקלאים במחוז פטורקה מספרים שמגדלי האבוקדו הפרטיים שואבים מים מהנהרות וגורמים לייבושם, וכן מדלדלים את מאגר המים התת-קרקעיים, ויוצרים מצב בו המקומיים נאלצים לשתות מים מזוהמים שמגיעים מחוץ למחוז. "אנשים נעשים חולים בגלל הבצורת - אנחנו צריכים לבחור אם לבשל או להתרחץ", סיפרה ורוניקה וילצ'ס, פעילה חברתית מקומית. תחקיר שנערך ב-2011 חשף כי במחוז הותקנו לפחות 65 צינורות מים תת-קרקעיים שמובילים מים מנהרות טבעיים למטעי אבוקדו פרטיים. 

כתבה על ייבוא האבוקדאים, בטי-אר-טי וורלד - דלג
כתבה על ייבוא האבוקדאים, בטי-אר-טי וורלד

על מנת לגדל קילו אחד של אבוקדו צריך להשקיע אלפיים ליטר של מים, פי 10 מכמות המים הנדרשת כדי לגדל קילו עגבניות, לדוגמה. האקלים היבש בפטורקה יוצר מצב שהגידולים דורשים אף יותר מים מבמקומות אחרים, אך המחוז נחשב לאזור מובחר לגידול אבוקדו.

נציבות המסחר הבריטית הודיעה כי הרשתות שמקבלות אבוקדו מצ'ילה מודעות לבעיה, וכי "הן יחקרו את הנושא". מדי שנה עולה צריכת האבוקדו בבריטניה: ב-2016 יובאו לממלכה מצ'ילה כ-17 אלף טונות של הפרי, ובשנה שעברה עלתה הדרישה לאבוקדו ב-27%. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#