בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי גונב את הגבינה של יצרני הפרמז'ן האיטלקים?

94 פריצות למפעלי גבינות פרמז'ן נרשמו באיטליה בשש השנים האחרונות, והיצרנים אובדי עצות. רובם לא מצליחים להתמודד עם עלויות האבטחה הגבוהות: "לא רגילים לשמור על הגבינה כאילו זה זהב"

תגובות
מתקן אחסון לגבינות פרמז'ן בפידנצה, ב-2014
בלומברג

מפעל סנטה ריטה ביו, יצרן קטן של אחת הגבינות המפורסמות ביותר של איטליה, שעת לילה מאוחרת. יותר מ-11 אלף ק"ג גבינת פרמז'ן נגנב בתוך פחות מ-24 שעות. 271 גלגלים של הגבינה בשווי 300 אלף דולרים נעלמו כלא היו. הגנבים, שפרצו למקום דרך החלון, "היו כנראה רזים מאוד, כי החלון היה קטן", הסביר גרציאנו פוג'יולי, סגן יו"ר המפעל שהצביע לעבר הכניסה.

שני שליש מהאיטלקים צורכים באופן קבוע פרמז'ן, שצורתו העגולה הפכה כבר ממזמן לסמל לאומי. לפי החוק, מותר לייצר אותו באזורים מוגבלים בלבד, כולל הערים רג'ו אמיליה ופארמה – שהעניקו את שמן לגבינה המפורסמת.

כתבה על גנבי הפרמז'ן - דלג

לפי הוול סטריט ג'ורנל, במהלך שש השנים האחרונות דיווחו 330 יצרני הפרמז'ן המוסמכים במדינה על 94 פריצות לבתי העסק שלהם וגניבת המעדנים החלביים. גלגלי הגבינה קלים להעברה, יקרי ערך יחסית לגודל שלהם ונחשבים למטרה קלה משום שהם חייבים להתיישן במשך שנה לפחות במפעלים שבאופן מסורתי אינם ממוגנים ומאובטחים מספיק. היצרנים הקטנים מתקשים לחזק את אמצעי האבטחה בגלל העלויות הגבוהות, מה שהופך אותם למטרה קלה עוד יותר.

לפורנצו פינטי, יו"ר "לטריה אגריקולטורי רונקוקסי", הגיעו הגנבים פעמיים בתוך 12 חודשים בין 2016 ל-2017. 360 גלגלי גבינה נגנבו בסך הכל. רק אחרי הפריצה השנייה הוא הוסיף מצלמות אבטחה, מערכת אזעקה טובה יותר ותאורה שנשארת דלוקה במהלך כל הלילה. "אנחנו מרגישים בטוחים עכשיו, אבל אי אפשר לדעת", אמר פינטי לוול סטריט ג'ורנל, "זה עדיין לא ברור איך הם מצליחים להוציא לפועל את מעשי השוד האלה".

לפי המשטרה, הגבינות הגנובות נחתכות על ידי הקונים לחתיכות קטנות כדי שלא יהיה ניתן לזהות אותן ולאתר את הגנבים שמכרו להם אותן. הגבינות מתויגות בחותמת הכוללת את שם היצרן ואת תאריך הייצור. אף שרוב הגבינה נמכרת לחו"ל, חוקרים הצליחו באחרונה למצוא גבינה גנובה שנמכרה בשוק רחוב בנאפולי.

חלק מהיצרנים, כמו סנטה מריה, החליטו שהם לא יכולים לאבטח את הגבינות שלהם בעצמם והתחילו לאכסן אותם במחסנים מיוחדים שמופעלים על ידי בנק מקומי. המתקן הזה, ממנו יוצאים ונכנסים מדי שנה כמיליון גלגלי גבינת פרמז'ן, מאובטח ברמה גבוהה, מגודר בחומת תיל גבוהה, ומאובזר בחיישני תנועה, פנסים, מכוניות סיירים, ועשרות מצלמות. "זהו הפורט נוקס של הגבינות", אמר פבריציו ג'יברטי, שאחראי על אבטחת המתקן זה 12 שנה, "לא נגנב לנו אפילו גלגל אחד של גבינה", הוסיף.

לראשי מפעלי הגבינות, עם זאת, קשה לספוג את העלויות הגבוהות. בממוצע מדי שנה מכינים היצרנים 10,000 גלגלים בשווי כולל של ארבעה מיליון אירו. "היצרנים שלנו הם אמנים", אמר ריקרדו דזרטי, מנכ"ל איגוד יצרני הפרמז'ן במדינה, "הם לא רגילים לשמור על הגבינה שלהם כאילו זה זהב".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו