40% מהגרמנים: מרקל שגתה באופן הטיפול בפליטים, עליה להתפטר
מפלגת השלטון הנוצרית-דמוקרטית סיכמה עם שותפותיה הקואליציוניות על צעדים נוספים להאצת גירוש מהגרים שבקשותיהם נדחו. אלג'יריה, תוניסיה ומרוקו הוגדרו "מדינות בטוחות"

כמעט 40% מהגרמנים סבורים שהקנצלרית אנגלה מרקל צריכה להתפטר בגלל מדיניותה המקלה ביחס לגל ההגירה, ורואים בה אחראית ישירה לכך שכמעט 1.1 מיליון מבקשי מקלט ופליטים נכנסו לגרמניה במהלך 2015. מסקר שפרסם הבוקר (שישי) המגזין "פוקוס" עולה כי 45% מהגרמנים אינם סבורים שמרקל צריכה לפרוש. בקרב תומכי הקואליציה השמרנית – 27% אמרו כי עדיף שמרקל, הנמצאת בשלטון כבר 11 שנים, תתפטר.
מרקל הובילה במחצית הראשונה של 2015 מדיניות ליברלית שהקלה מאוד על כניסת מבקשי מקלט לגרמניה ואף העניקה לפליטים סורים מעמד מיוחד. אולם הימשכות גל ההגירה, העומס הרב שהוא מטיל על רשויות הרווחה, החשש הגובר מטרור במיוחד אחרי המתקפה בפריז בנובמבר, הביאו לשינוי בדעת הקהל בגרמניה. מרקל מצאה את עצמה תחת לחץ פוליטי גובר והולך לשנות את מדיניותה. מפלגת השלטון בבוואריה, שהיא למעשה מפלגת בת של מפלגת השלטון הנוצרית דמוקרטית (CDU) בגרמניה, אף איימה לתבוע את מרקל אם לא תשנה את מדיניותה.
- הקבינט בגרמניה אישר גירוש פליטים ומהגרים שהיו מעורבים בפלילים
- לגרמניה יש סיבה להיות מוטרדת: "איבדנו שליטה על זרם הזרים"
- שוודיה ודנמרק החזירו את בדיקת הגבולות; גרמניה מזהירה מפני סכנה לאמנת שנגן
לנוכח הלחץ הציבורי והירידה המתמשכת בפופולאריות שלה, הבטיחה מרקל לפני כמה שבועות "להפחית באופן מוחשי" את מספר המהגרים שייכנסו לגרמניה ב-2016. במקביל הכריזה על שורה של צעדים בתוך גרמניה ובמוסדות האיחוד האירופי להאצת הטיפול בבקשות המקלט ולחיזוק שיתוף הפעולה עם טורקיה, אשר אמורה במסגרת ההסכם שחתמה עם האיחוד לעצור את יציאת המהגרים בסירות ליוון. הלחץ על מרקל הגיע לשיא אחרי רצף מעשי הוונדליזם והתקיפות המיניות שבוצעו בקלן ובערים אחרות בגרמניה בערב השנה האזרחית החדשה. המשטרה טוענת כי את מרבית המעשים הללו ביצעו מהגרים מצפון אפריקה והמזרח התיכון. במקביל, גברו מאוד הפגנות הימין הקיצוני בגרמניה ומעשי האלימות כנגד מהגרים.
אמש הגיעה מרקל לשורה של הסכמות נוספות עם שותפותיה לקואליציה. בין היתר נקבע כי אלג'יריה, תוניסיה ומרוקו יתווספו לרשימת "המדינות הבטוחות" – דבר שיאפשר לממשלה לדחות את בקשות המקלט של מהגרים משלוש מדינות אלה. עוד סוכם כי מהגרים שזכו למקלט מוגבל ולא הוגדרו כפליטים – לא יהיו זכאים להביא לגרמניה את בני משפחותיהם במשך שנתיים, וכי יואץ הליך גירושם של מהגרים שבקשותיהם למקלט נדחו. ההחלטות זקוקות עדיין לאישור הפרלמנט הגרמני.
ובתוך כך, פינלנד ושוודיה הציגו היום בנפרד תוכניות לגירוש רבבות מבקשי מקלט מתחומן. שתי המדינות הסקנדינביות מובילות באירופה במספרי הפליטים ומהגרים שנכנסו אליהם ביחס לגודל האוכלוסייה וכורעות תחת נטל הטיפול בהם. משרד הפנים בהלסינקי מסר כי הוא מעריך כי בסך הכל יגורשו כשני שלישים מתוך 32 אלף מבקשי המקלט שהגיעו לפינלנד ב-2015. בשוודיה, אמר שר הפנים אנדרס ייגלמן השבוע כי הממשלה תגרש לאורך כמה שנים כ-80 אלף פליטים ומהגרים שבקשות המקלט שלהם יידחו. ייגלמן העריך כי שוודיה תדחה כמחצית מסך הבקשות שבהן היא מטפלת.
נציב האו"ם החדש לענייני פליטים, פיליפו גרנדי, אמר אתמול כי למדינות העשירות בעולם יש את האמצעים והיכולות לטפל במשבר ההגירה, חרף המצב הפוליטי המורכב באירופה. במפגש עם עיתונאים בפריז הגן גרנדי על עמדת האו"ם ואמר כי פליטים יכולים לסייע בבניית הכלכלה האירופית ואין לראות בהם נטל. "יש להם יכולות, הם ראויים למאמצים הללו. אסור שנשכח שגם אלברט איינשטיין היה פליט", אמר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

לפני ראיון עבודה בזום, היא קיבלה מייל: "מגזר ערבי, גם קושי בשפה"

מרצדס ייצרה מכונית ש"קופצת כמו קנגורו". גם המילטון סובל

כיף כף מטורקיה ופתי בר מפולין: החברות שמוכרות כחול לבן מחו"ל

לרגע היה נדמה שערד יכלה להיות עיר אחרת לגמרי

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
