שר החוץ של ארה"ב: איראן עשויה להשיג חומר לייצור נשק גרעיני בתוך שבועות
בחודש שעבר אמר יו"ר סבא"א כי איראן מעשירה אורניום במהירות וכי לא נותר זמן רב לחדש את הסכם הגרעין. בלינקן ציין כי וושינגטון מוכנה לשוב תחילה לתנאי הסכם הגרעין מ-2015


שר החוץ של ארה"ב, אנתוני בלינקן, אמר היום (שני) כי איראן עשויה להיות במרחק של שבועות בודדים מהשגה של חומר המספיק לייצור נשק גרעיני, אם היא תמשיך להפר את הסכם הגרעין, אך ציין כי ארה"ב מוכנה לחזור, בתור התחלה, לתנאי ההסכם שנחתם בין המעצמות לטהראן ב-2015.
בחודש שעבר אמר יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, כי איראן מתקדמת בקצב "די מהיר" בהעשרת אורניום לרמה של 20%. בדומה לדבריו של בלינקן, גרוסי ציין כי חידוש הסכם הגרעין חייב להיעשות בשבועות הקרובים. "ברור שאין לנו עוד חודשים רבים לפנינו. יותר נכון, יש לנו שבועות", אמר גרוסי בריאיון שהעניק במהלך ועידה של סוכנות הידיעות רויטרס.