שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בקצה שרשרת הייצור של נוטלה: פליטים סורים שמועסקים בתנאים קשים בטורקיה

מקורם של כ־70% מאגוזי הלוז בעולם בחוות בטורקיה, שמספקות חומרי גלם למוצרים של חברות כמו פררו ונסטלה. פליטים מספרים על ימי עבודה של 12 שעות ושבעה ימים בשבוע, תמורת עשרה דולר ליום

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ייבוש אגוזי לוז לחופי הים בשחור בצפון טורקיה
ייבוש אגוזי לוז לחופי הים בשחור בצפון טורקיהצילום: Omer Urer / Anadolu Agency / Get

כמו אלפי פליטים סורים אחרים, שקאר רודאני נסע בקיץ האחרון לעבוד בקטיף אגוזי לוז במחוז הים השחור בצפון טורקיה, האזור שבו מרוכז המספר הגדול ביותר של חוות אגוזי לוז בעולם. הוא הגיע באוגוסט, בתקווה שהוא וששת בניו, בגילים 18 עד 24, ירוויחו סכום השווה לכמה אלפי דולרים. בשלהי ספטמבר עזב רודאני עם לא יותר מהחלטה בליבו: לא לשוב לשם לעולם. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ