הטורקים לא יכולים בלי בקלאווה. בימי הסגר, יצרני המאפה המתוק הפכו לעובדים חיוניים

באיסטנבול למודת המגפות והמצורים, סגר מעולם לא עצר לחלוטין את חיי התושבים. בתקופת הקורונה לאופים הותר להמשיך במסחר, וברמדאן הורשו גם יצרני הממתקים להמשיך בעבודתם. התושבים מנצלים את ההזדמנות לשוב למנהגים העתיקים שעיצבו את חייהם

אופים בקונדיטוריית קאראקוי גולוּאוגְלוּ, באפריל
אופים בקונדיטוריית קאראקוי גולוּאוגְלוּ, באפרילצילום: TARA TODRAS-WHITEHILL / NYT
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

עד שבוע שעבר, מדי סוף שבוע, נכנס לתוקפו סגר קפדני באיסטנבול, אותו הטילו הרשויות בניסיון לרסן את התפשטות נגיף הקורונה. על התושבים נאסר על יציאה מהבתים, אפילו למטרות כושר או לקניית מוצרי מזון. אלו שמפרים את האיסורים מסתכנים בקנסות שהשוטרים מטילים על מפרי הסגר. בסופי שבוע בהם צוין חג הוארך הסגר אף לארבעה ימים רצופים – כפי שקרה בשני מקרים בחודש שעבר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ