מקרה קורונה ראשון במחנה פליטים בלבנון. החולה - אשה פלסטינית
סוכנות אונר"א העבירה את החולה, פליטה מסוריה, ממחנה ואוול שבמחוז אל-בקאע לטיפול בבית חולים בביירות. צוותים של משרד הבריאות הלבנוני נשלחו לבצע בדיקות קורונה במחנה. האו"ם וארגוני סיוע הזהירו שפליטים ומהגרים בעולם נמצאים בסכנת הידבקות בגלל תנאי המחיה הקשים שלהם

אשה פלסטינית מסוריה הפכה לאדם הראשון שחלה בקורונה במחנה פליטים בלבנון, כך מסרה סוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א). לפי הסוכנות, האשה מתגוררת באחד ממחנות הפליטים במחוז אל-בקאע שבמזרח לבנון, והיא הועברה לבית החולים על שם רפיק חרירי בביירות. עוד נמסר שאונר"א תשלם על עלות הטיפול בפליטה הפלסטינית.
הרשויות בלבנון הטילו סגר על מחנה הפליטים בעקבות איתור החולה הראשונה במקום. כוחות הביטחון הלבנוניים אוכפים את הסגר ביחד עם פלגים פלסטיניים מקומיים.
- הרוהינגים ברחו מרצח ואונס בארצם. במחנות הפליטים הם נערכים לאויב חדש
- ארגון הבריאות העולמי: מספר החולים באזור אפריקה זינק ב-45% בתוך שבוע
בלבנון חיים יותר ממיליון פליטים סורים וכן סורים שקיבלו מעמד של תושב. לפי נתוני ממשלת לבנון, במדינה מתגוררים 174 אלף פלסטינים, אולם בנתונים לא רשמיים נטען שהמספר עומד על סביבות חצי מיליון. רוב הפליטים הפלסטינים מתגוררים במחנות מלוכלכים, ללא גישה לשירותים ציבוריים, עם מעט מאוד הזדמנויות תעסוקה וללא זכות לבעלות על רכוש.
עד כה דיווחה לבנון על 677 חולים מאומתים ו-21 מקרי מוות מ- COVID-19, מחלת הריאות שלה גורם הנגיף. בין החולים בקורונה במדינה, פלסטיני שלא גר במחנה פליטים ושלושה תושבים סורים. ההודעה של אונר"א על חולת הקורונה היא הראשונה שקשורה לפליט שמתגורר בתוך מחנה.
סוכנות אונר"א מסרה שהיא תשלח צוות רפואי מבית החולים על שם חרירי לבצע בדיקות לגילוי קורונה במחנה הפליטים ואוול. "הסוכנות עושה את כל הדרוש כדי לספק את הסיוע הנדרש למשפחת החולה כדי לאפשר לה להיכנס לבידוד", נמסר.
שני צוותים ממשרד הבריאות הלבנוני נסעו הבוקר לבקאע כדי לבצע בדיקות בבית החולים הכללי באזור ובמחנה הפליטים. הבדיקות במחנה ואוול יתמקדו בקרובי משפחתה של החולה פלסטינית ובאנשים שהיתה עמם במגע. סוכנות הידיעות הרשמית של לבנון דיווחה שבדיקות ייערכו גם ל-50 אנשים שייבחרו באופן מדגמי "בתוך המחנה ובסביבתו".
לפי נתוני הממשלה הלבנונית, אזור העיר בעלבק שבבקאע הוא אחד הפחות נגועים בקורונה במדינה עם פחות מחמישה חולים מאומתים. לפי נתוני מפקד האוכלוסין שנערך במדינה ב-2017, במחנה הפליטים ואוול מתגוררים יותר מ-2,000 בני אדם. עם זאת, באו"ם מעריכים שאוכלוסיית המקום גדולה בהרבה.
יותר מ-70 מיליון בני אדם ברחבי העולם אולצו לעזוב את בתיהם בגלל סכסוכים, רדיפות, אלימות והתעללויות, בהם יותר מ-20 מיליון שמתגוררים במחנות פליטים – כך לפי נתוני האו"ם.
האו"ם וארגוני סיוע הזהירו שוב ושוב שפליטים ומהגרים שמתגוררים במחנות צפופים ברחבי העולם נמצאים בסיכון גבוה לחלות בקורונה בגלל התנאים התברואתיים הקשים ששוררים בהם והקושי לבצע בידוד עצמי לחולים.
"הדאגה העיקרית נותרה התפשטות הקורונה במחנות הפליטים הפלסטיניים הצפופים, שבהם יש הזדמנויות מוגבלות לבידוד ביתי", מסרה סוכנות אונר"א בהודעה שפרסמה מוקדם יותר החודש.