פוליטיקה מולקולרית

צבי בראל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים15
צבי בראל

בשנות התשעים נכנס אל המטבח מושג חדש - הבישול המולקולרי. זהו שילוב בין מחקר מדעי על התנהגותם של חומרי גלם רגילים בתהליך הבישול לבין הפיכתם למנות אקזוטיות, שהקשר ביניהן לבין הטעם המקורי של חומרי הגלם מצוי בעיקר בשמם. ההמצאות יכולות לסחרר כל סועד - גלידה כמנה ראשונה עם ביצה, כוס תה שחציה חמה וחציה קרה, אטריות שהופכות לנוזל. בישראל עושה המטבח הזה את צעדיו הראשונים, אבל כמדינה שמקדימה את העולם בפיתוחים טכנולוגיים, מיהר ראש הממשלה להעתיק את הקולינריה הזאת אל המטבח הפוליטי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ