פוליטיקה מולקולרית - דעות - הארץ

פוליטיקה מולקולרית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בשנות התשעים נכנס אל המטבח מושג חדש - הבישול המולקולרי. זהו שילוב בין מחקר מדעי על התנהגותם של חומרי גלם רגילים בתהליך הבישול לבין הפיכתם למנות אקזוטיות, שהקשר ביניהן לבין הטעם המקורי של חומרי הגלם מצוי בעיקר בשמם. ההמצאות יכולות לסחרר כל סועד - גלידה כמנה ראשונה עם ביצה, כוס תה שחציה חמה וחציה קרה, אטריות שהופכות לנוזל. בישראל עושה המטבח הזה את צעדיו הראשונים, אבל כמדינה שמקדימה את העולם בפיתוחים טכנולוגיים, מיהר ראש הממשלה להעתיק את הקולינריה הזאת אל המטבח הפוליטי.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ