הערק הרג את לפיד

אבי שילון
אבי שילון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אבי שילון
אבי שילון


 מה שמקומם ברפורמת האלכוהול אינו העלאת מחיר הערק, שנהפך לטרנד בברים תל אביביים. להיפך. לפנינו סיפור מאלף על האופן שבו שינוי ראוי לטובת בני המעמד הבינוני נותר סמוי מן העין.



 נחמיה שטרסלר במאמרו “בוסי בן ערק נגד יואב בן חלב” (“הארץ”, 2.7), שנכתב בתגובה על טענות בדבר העלאת מחיר הערק והוזלת במשקאות היוקרה, הצביע על ההיגיון הכלכלי והיתרון החברתי במיסוי האלכוהול הזול. אך מבחינת רוב הציבור, עיקר הרפורמה איננו בקצוות - כלומר, בייקור המשקאות הזולים מאוד והוזלת היקרים מאוד. מבחינתו, עיקר הרפורמה הוא בכך, שהאלכוהול האיכותי הסביר, שמחירו 300–200 שקל ורבים מעדיפים לקנותו בדיוטי־פרי, יוזל מהשבוע בכ–30%. זו לא בשורה לעשירים, אלא למרבית בני המעמד הבינוני. כיצד קורה, שרפורמה חיובית נעלמת מהסיקור התקשורתי, ואיש מהפוליטיקאים אינו נוטל לעצמו קרדיט עליה?


תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ