פתאום אוכלי הבשר מודאגים מחלב שקדים

נטע אחיטוב
נטע אחיטוב
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נטע אחיטוב
נטע אחיטוב

בסוף השבוע האחרון התפרסמו בעיתון זה שתי כתבות עם כותרות מתריסות כלפי טבעונים. "מהפכת הטבעונות כבשה את העולם. בצרפת חושבים שזו בדיוק הבעיה" של נור גפן־לן ("הארץ", 12.2), ו"לחלב שקדים יש גם צד אפל. אז מה?" של עפרי אילני ("הארץ", 12.2).

גפן־לן מתאר, בין השאר, קריאה של פעילי סביבה צרפתים, שטוענים כי טבעונות בלבד אינה מספיקה וכי הקפיטליזם בלע גם את המאבק למען בעלי חיים. אילני עוסק במחירים הסביבתיים של פעולות שונות של האדם, וטוען שאם נמשיך לכמת מחיר סביבתי לכל פעולה נהפוך כולנו למכונות חסרות נשמה. הכתבות האלה מגיעות לאחר מהומה שהחלה בבריטניה ומשם התפשטה בעולם, בעקבות כתבה שפורסמה ב"גרדיאן", שם תואר המחיר הסביבתי הכבד שגובה חלב שקדים, שנהפך לתחליף חלב פרה פופולרי, בעיקר מדבורים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ