כל מה שרע בעולם - בצלחת של ערב שבת

חגי כהן
חגי כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חגי כהן
חגי כהן

בסוף השבוע מציין האו״ם את היום הבינלאומי למגוון ביולוגי. למשמע הביטוי, רבים חושבים על יונקי היבשה, אולי על כמה ציפורים ואיזה ליוויתן או דולפין, אך האמת היא ש-60% מבעלי החוליות בעולם הם דגים. ובחסות העיוורון שלנו למתרחש בים, הם מושמדים בקצב מסחרר.

חוקרת אוסטרלית ערכה בשנת 1997 ניסוי באי ליזארד בדגי נקאי, הידועים בשירותי הניקיון מטפילים שהם מספקים עבור חיות הים. בניסוי, הנקאים נלכדו והורחקו משוניות האלמוגים, מהלך שהוביל להידרדרות מספר חיות הבר בשוניות ביותר מ-50%. בעקבות זאת, הכתירו הנסיינים את הנקאים כ"מין מפתח" בעל חשיבות מכרעת לקיומם של מינים רבים. היינו מצפים שכתוצאה מכך יושקעו מאמצים בשימור הנקאים, אולם בעשורים האחרונים קרה ההפך הגמור, ואנו עדים לחיסולם המואץ. לא רק תהליכים כמו זיהום, עליית החומציות בים ומשבר האקלים מביאים לדלדול באוכלוסיית הנקאים, אלא גם פגיעה ישירה: בכל שנה בעשור האחרון, עשרות מיליוני דגי נקאי מהטבע נלכדים ומנוצלים בתעשיית המזון. אמנם הנקאי הוא לא הדג שמגיע לצלחות שלנו, אבל דג אחר, כמעט בן בית במטבח הישראלי, נושא באשמה. הכירו את תעשיית הסלמון.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ