בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מקום למחלבות הקטנות

תגובות

בתגובה על "מהפכת הקוטג'" מאת נחמיה שטרסלר ("הארץ", 17.6)

לפי שנתון 2010 של מועצת החלב, יש בישראל 91 מחלבות רשומות, שהן די והותר במדינה קטנה כשלנו. כל מי שרוצה לפתוח מחלבה יכול לעשות זאת, בכפוף לרשיון משרד הבריאות. ידוע בכל העולם, כי הרפת הישראלית היא מהטובות והיעילות בעולם, וגם מחירי החלב נמוכים יחסית למדינות שאינן מסבסדות את מחיר החלב.

פתרון היבוא הוא פופוליסטי שכן הדבר יאלץ לשלוח לחו"ל אלפי משגיחי כשרות, וזה כשלעצמו יקפיץ את מחירי הגבינה. כמו כן, הטסה של תוצרת ניגרת וטרייה איננה מעשית. להזכיר, שגבינות קשות מיובאות לארץ אחרי שהממשלות שם מסבסדות אותן בעשרות אחוזים (ראו משבר הפרמזן באיטליה).

לנוכח כל זאת ברור, שרשתות השיווק הן המכשול העיקרי. הרשתות אינן נותנות למחלבות קטנות שטחי מדף, ואם הן נותנות - הן לוקחות פערי תיווך של כ-300% על כל מוצר, בנוסף לכל מיני בונוסים.

הדבר גורם למחלבות הקטנות שלא להתקרב למדפי הרשתות ולהשאיר את המקום למחלבות הגדולות, המשחקות במחירים בלי שום פרופורציה.

אם נחמיה שטרסלר רוצה בשינוי, מוטב לו להתמקד בצמצום הכוח של רשתות השיווק ובחיוב הרשתות לתת שטח מדף ליצרנים קטנים ובינוניים, בפערי תיווך הוגנים - והם יביאו את השינוי.

דרור בוקר, בעל מחלבה קטנה

מושב בן עמי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו