בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זהירות: דקסטרוז זה גלוקוז

2תגובות

זמן רב מטרידות אותי שתי בעיות, שלדעתי משרד הבריאות מתעלם מהן. במרבית הנקניקים (אם לא בכולם) קיימת תוספת של ניטריטים. תוספת זו, הרשומה בגלוי, נועדה לצבוע את המוצרים בצבע אדום, המושך את העין.

כבר נכתב רבות על כך שניטריטים הם חומר מוצא לחומרי ניטרוזו, הידועים כגורמי סרטן. אינני מחדש כאן דבר אלא רק חוזר ומדגיש את אדישות משרד הבריאות לתפקידו העיקרי - בריאות הציבור.

כמעט כל שקיות הממתיקים במסעדות ובבתי הקפה מכילות את המרכיבים הבאים: 97% דקסטרוז, 3% סכרין, סה"כ 1 גרם. אם שקית כזאת נועדה רק לאלה המעוניינים להפחית קלוריות (1 גרם במקום 2 גרם סוכר), אין בעיה. הבעיה קיימת אצל חולי הסוכרת, שאינם מודעים לכך שדקסטרוז הוא גלוקוז (דקסטרוז מציין תופעה פיסיקלית של הגלוקוז - סיבוב ימינה של מישור אור מקוטב). כשפניתי בעניין לפני יותר משנה לאגודה הישראלית לסוכרת, קיבלתי תשובות לא רלוונטיות.

לדעתי, במקרה זה הן משרד הבריאות והן האגודה מתעלמים מהנושא.

אברהם בנרף, כימאי

קרית אונו



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו