זהירות: דקסטרוז זה גלוקוז

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

זמן רב מטרידות אותי שתי בעיות, שלדעתי משרד הבריאות מתעלם מהן. במרבית הנקניקים (אם לא בכולם) קיימת תוספת של ניטריטים. תוספת זו, הרשומה בגלוי, נועדה לצבוע את המוצרים בצבע אדום, המושך את העין.

כבר נכתב רבות על כך שניטריטים הם חומר מוצא לחומרי ניטרוזו, הידועים כגורמי סרטן. אינני מחדש כאן דבר אלא רק חוזר ומדגיש את אדישות משרד הבריאות לתפקידו העיקרי - בריאות הציבור.

כמעט כל שקיות הממתיקים במסעדות ובבתי הקפה מכילות את המרכיבים הבאים: 97% דקסטרוז, 3% סכרין, סה"כ 1 גרם. אם שקית כזאת נועדה רק לאלה המעוניינים להפחית קלוריות (1 גרם במקום 2 גרם סוכר), אין בעיה. הבעיה קיימת אצל חולי הסוכרת, שאינם מודעים לכך שדקסטרוז הוא גלוקוז (דקסטרוז מציין תופעה פיסיקלית של הגלוקוז - סיבוב ימינה של מישור אור מקוטב). כשפניתי בעניין לפני יותר משנה לאגודה הישראלית לסוכרת, קיבלתי תשובות לא רלוונטיות.

לדעתי, במקרה זה הן משרד הבריאות והן האגודה מתעלמים מהנושא.

אברהם בנרף, כימאי

קרית אונו

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ