בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

געגועים לתפוז

תגובות

באחרונה שוב הופיע ברדיו הג'ינגל הישן מימי הזוהר של התפוז, גאוות חקלאי ארץ ישראל. אבל כגודל הזיכרון כן גדולה האכזבה מול דוכני הפירות ברשתות השיווק.

בכיליון עיניים חיכינו להופעת ה"שמוטי" הנודע, אשר בטעמו המשובח כבש בשעתו את השווקים של אירופה. אבל המשווקים בארץ לא הוציאו אותו לשוק קודם שנגמור לאכול את ה"טבורי" הקשה לקילוף והנופל ממנו בטעמו.

וכשהופיע לבסוף השמוטי על המדפים - הופיע פרי זקן, אשר בילה שבועות ארוכים בדרכו מהפרדס אל הקונים ברשתות השיווק.

מי שרוצה לאכול בישראל תפוז רענן צריך ללכת לפרדס. והמחיר? שומו שמים 4.80 שקלים לקילוגרם! טרחנו ובדקנו באינטרנט ומצאנו, שבגרמניה Jaffa, שמו המסחרי של ה"שמוטי", זול יותר מאשר בארץ.

ולאן הולך הכסף שאנו משלמים? לא לבעלי הפרדסים, אלה טוענים שהם מפסידים. נראה, שגם איכות הפרי וגם הכסף אובדים בדרך, במערכת התיווך הארכאית והמסורבלת שבין הפרדס למדף. לא יארכו הימים, ויהיה זול יותר וטרי יותר לייבא תפוזים מקפריסין.

שלמה אראל

חיפה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו