מדע-חדשות, ידיעות מהארץ והעולם - עיתון הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בראש החדשות:
חאן אל אחמר
חוק נאמנות בתרבות
דפנה לוסטיג
אופירה אסייג
אמיר ירון
פודקאסט תרבות

חלל

ביולוגיה

פיזיקה

פצפוצי אורז וחלב. "השתמשנו בחלב כי זה יותר מעניין", מודה פרופ' עינב

באמצעות חלב ודגני בוקר: מדענים בחנו מה מביא לקריסת סכרים

קבוצת מדענים מסידני בחנה מה קורה כאשר מציפים פצפוצי אורז בחלב כדי לדמות השפעת מים על סלעים או על קריסת מדפי קרח בקטבים. חוקר: לא הייתי בונה סכרים עם הנוסחאות, אך אפשר להגיע באמצעותן למסקנות חדשות

חברי האקדמיה המלכותית השוודית למדעים מכריזים על הזוכים, היום

שלושה חוקרים בתחום הלייזר, בהם אשה, זכו בפרס נובל לפיזיקה

ארתור אשקין, הזוכה המבוגר בתולדות הפרס, פיתח מלקחיים אופטיים, ודונה סטריקלנד וז'ראר מורו פיתחו שיטה שסייעה למיליוני בני אדם לשפר את ראייתם. סטריקלנד היא האשה השלישית שזוכה בפרס בתחום הפיזיקה

ארכיאולוגיה

גנום

עגבניות בשדה באיטליה, בחודש שעבר

איך השתלטה העגבנייה על העולם, ומה הקשר בין פיל לחציל

העגבנייה החלה את דרכה כפרי צהוב ורעיל בדרום אמריקה, ראשיתו של התפוח היתה מזרחה משנהגו לחשוב, ואילו על טיפוח ענבי המאכל אחראיות ארצות האיסלאם. מחקרים גנטיים וארכיאולוגיים מפענחים את המסע ההיסטורי שעשו הירקות והפירות אל צלחות בכל רחבי העולם

מדעי החברה