3,000 שנים מתוקות

תולדות הקינמון שופכות אור על קשרי המסחר בים התיכון

התבלין היה בשימוש באזור מישור החוף כבר לפני אלפי שנים. בתקופה הפיניקית הוא אוחסן בצפחות שהתגלו בחפירות מראש הנקרה ועד חוף דור

רן שפירא
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רן שפירא

אי־שם בארץ "שבה גודל דיוניסוס", הלא היא אתיופיה, חיות ציפורים גדולות הבונות קנים מטיט על צלעות הרים תלולים. ציפורים אלה נוהגות "לשאת את הזרדים ההם, אשר אנו קוראים אותם קינמון" אל קניהן. כך כתב הרודוטוס, ההיסטוריון היווני בן המאה החמישית לפני הספירה.

ביצירה שהקנתה לו את הכינוי "אבי ההיסטוריה", המשיך הרודוטוס ותיאר כיצד מצליחים תושבי האזור "הערבים", להערים על הציפורים כדי לזכות בקינמון: הם מניחים מתחת לקנים נתחים גדולים של בשר שוורים, חמורים ובהמות אחרות. הציפורים מביאות את נתחי הבשר לקניהן, אך הקנים לא נושאים את משקל הבשר, הקנים נופלים לארץ ובני האדם ממהרים לאסוף את הקינמון – שמגיע משם לארצות אחרות (כתבי הרודוטוס, תרגום ד"ר אלכסנדר שור, הוצאת ראובן מס, ירושלים, תרצ"ה, עמוד 203–202). הרודוטוס מספר גם שאת השם "קינמון" למדו היוונים מהפניקים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ