מדענים ביטלו את חיבתם של עכברים לסוכר ושיבשו את יכולתם להבחין בטעמים - מדע - הארץ

מדענים ביטלו את חיבתם של עכברים לסוכר ושיבשו את יכולתם להבחין בטעמים

החוקרים זיהו אזורים במוח המגיבים למתיקות ולמרירות, וגילו כיצד הטעמים מתקשרים לתגובות רגשיות. הם סבורים שניתן יהיה להשפיע על התשוקה האנושית לסוכר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתיקות והנאה כרוכות בדרך כלל זו בזו, מאמירת דברים מתוקים ועד אכילת ממתקים. באחרונה גילו מדענים את הסיבה לכך, לאחר שמצאו במוחם של עכברים נתיבים הגורמים לכך שמזונות מתוקים נחשבים לנעימים ומזונות מרים לדוחים ומגעילים.

תגובות