מדענים ביטלו את חיבתם של עכברים לסוכר ושיבשו את יכולתם להבחין בטעמים
החוקרים זיהו אזורים במוח המגיבים למתיקות ולמרירות, וגילו כיצד הטעמים מתקשרים לתגובות רגשיות. הם סבורים שניתן יהיה להשפיע על התשוקה האנושית לסוכר
ניקולה דיוויס, גרדיאן
ניקולה דיוויס, גרדיאן
מתיקות והנאה כרוכות בדרך כלל זו בזו, מאמירת דברים מתוקים ועד אכילת ממתקים. באחרונה גילו מדענים את הסיבה לכך, לאחר שמצאו במוחם של עכברים נתיבים הגורמים לכך שמזונות מתוקים נחשבים לנעימים ומזונות מרים לדוחים ומגעילים.
יתרה מזו, הם הצליחו להשפיע על הנתיבים האלה — וכתוצאה מכך העכברים נהנו מחומר חסר טעם כמו מים — ואפילו חסמו לגמרי את יכולתם של העכברים לקבוע את טעמם של מזונות. החוקרים אומרים כי הממצא הזה עשוי לסייע בחיפוש דרכים לטיפול בהפרעות אכילה.
תגובות
על סדר היום
בשיתוף BEND