למרות מאמצי השימור: ירידה חדה במספר העופות הדורסים בדרום יבשת אפריקה - מדע - הארץ

למרות מאמצי השימור: ירידה חדה במספר העופות הדורסים בדרום יבשת אפריקה

חוקרים שיחזרו סקר מלפני 20 שנה בבוצוואנה וגילו כי מספרם של רוב המינים, במיוחד הנשרים, ירד ביותר מ-50%. "לא ציפינו לירידה כה דרמטית באזור מוגן ומאוכלס בדלילות", אמר אחד מעורכי הסקר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שיחזור של אחד מסקרי העופות הדורסים החשובים שנערך לפני 20 שנה באפריקה מעיד כי אוכלוסיות של רבים ממיני העופות בדרום היבשת נמצאות כיום במגמת ירידה חדה. מדובר בין השאר במינים גדולים של עיטים ונשרים.

הסקר העדכני נערך בשנים 2015–2016 בדרכים וכבישים בצפון מדינת בוצוואנה שבדרום יבשת אפריקה על ידי חוקרים מאוניברסיטת קייפטאון, מבוצוואנה ומבלגיה. החוקרים עקבו אחר עופות מקומיים וגם אחר עופות הנמצאים במסע נדידה. ממצאיו פורסמו בשבוע שעבר בכתב העת Biological Conservation.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ