אסף רונאל
אסף רונאל

אחד מהתחביבים המועדפים על מבוגרים, בעיקר בשיחות עם צעירים מהם, הוא לספר כמה טוב יותר היה פה פעם. אחת הדוגמאות הקלאסיות לסוג נוסטלגיה כזה הוא הדיבור על איך איבדו העגבניות את טעמן. ובמקרה זה לפחות יש טעם בדברי הזקנים: הדגש שניתן בגידול החקלאי על פירות גדולים וחיי מדף ארוכים גרם באופן ישיר לירידה בריכוז הסוכר וחומרי הארומה בעגבניות של היום. אבל מחקר חדש שנעשה במסגרת הפוסט־דוקטורט של ד"ר איתי גונדה ממכון וולקני פיענח את הגנומים של 725 זני עגבניות ועגבניות בר — ומצא דרך להפוך את העגבניות של היום לטעימות יותר, בלי לפגוע במסחריות של הפרי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ