קולומביה לא יודעת איך להתמודד עם ההיפופוטמים של אסקובר
לפני יותר מ-30 שנה ייבא ברון הסמים היפופוטמים לחוותו הפרטית. מאז הם התרבו. אך כי מומחים מזהירים מפני גידול האוכלוסייה, עד כה כל ניסיונות הממשלה לעצור את המגמה עלו בתוהו

ברון הסמים הקולומביאני פבלו אסקובר השאיר מאחוריו מורשת שבני עמו אינם יודעים כיצד להתמודד איתה. אין מדובר במעבדות לייצור סמים אלא בקבוצה של היפופוטמים שהוא ייבא לחווה הפרטית שלו לפני יותר מ–30 שנה. עם הזמן הם ברחו לטבע והחלו להתרבות. על פי ההערכה יש כיום 60 פרטים של בעל חיים גדול זה, שבית הגידול הטבעי שלו הוא באפריקה.
בכתב העת ISRAEL JOURNAL OF ECOLOGY & EVOLUTION התפרסם באחרונה מאמר של ג'ייקוב דמביצר מאוניברסיטת מיאמי, הדן בהשלכות של נוכחות ההיפופטמים הממשיכים להתרבות. הוא מציין שנעשו כמה ניסיונות לעצור את גידול האוכלוסייה, אך ללא הצלחה. בין השאר נעשה ניסיון לסירוס לאחר לכידה, אבל הוא התברר כמסובך מדי במקרה של בעלי חיים כה גדולים. כמו כן נבחנה האפשרות להרוג אותם, אבל לאחר שהיפופטם אחד נורה למוות החלה מחאה ציבורית ופעילות זו הופסקה.
כרגע אין פתרון לבעיה, אבל מומחים רבים לשמירת טבע ממשיכים לטעון כי יש למנוע את המשך ההתרבות. הם חוששים שההיפופוטמים ישפיעו לרעה על המערכת האקולוגית המקומית, וחוששים במיוחד כי אלו ידחקו בעלי חיים כמו לוטרות ממקורות מים. כמו כן הם מהווים סיכון לבני אדם.
- הסוכנים שתפסו את פבלו אסקובר: הופתענו מההצלחה של "נרקוס"
- ההיפופוטמים של פבלו אסקובר משגשגים בקולומביה
מאחר שבקולומביה אין עונה של יובש כמו באפריקה, יש להיפופוטמים יכולת להתרבות בקצב מהיר יותר בארצם החדשה, וייתכן שבתוך כמה שנים יהיו כבר כמה מאות מהם.
דמביצר טוען שיש לבחון לעומק את ההשלכות של נוכחות היפופוטמים בדרום אמריקה. מחד, הוא מציין שהם יכולים להפיץ מחלות לבעלי חיים אחרים (אף כי אין הוכחות שדבר כזה קרה). מאידך, הם יכולים לחיות בדו־קיום עם מינים מקומיים ואף להעשיר את הנהרות בחומרי דשן הנמצאים בהפרשות שלהם, ולהביא לגידול באוכלוסיות דגים. "אם ההרג שלהם אינו מקובל מבחינה חברתית", הוא כותב, "ומחקרים מראים שהתועלת האקולוגית של נוכחותם מאזנת את החסרונות, אז אולי בני אדם, היפופוטמים וחיות הבר של קולומביה יכולים להתקיים ביחד".
כתבות מומלצות

גם הטבח בטקסס לא ישנה את עמדת השופטים השמרנים בעליון בארה"ב

זו לא באמת מסעדה. זה מקום בחוף הים שבו מופיעים כוכבי ריאליטי

לפני ראיון עבודה בזום, היא קיבלה מייל: "מגזר ערבי, גם קושי בשפה"

במודעת הדרושים נכתב "לא נדרש ידע קודם". לשם תשלחו את הילדים?

אייפון בשקל: איך זה ששיטה של האקרים מהניינטיז עוד עובדת?
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
