הסטייק המוסרי בעולם: פיתוח בשר במעבדה מתחיל לשגשג בישראל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרופסור מארק פוסט והתרביות שבהן הוא מגדל את הבשר
פרופסור מארק פוסט והתרביות שבהן הוא מגדל את הבשרצילום: רויטרס
עידו אפרתי
עידו אפרתי
עידו אפרתי
עידו אפרתי

אין דרך נעימה לבשר זאת: אין כרגע שום דבר מעורר תיאבון בצלחת המזון העתידית שמצפה לאנושות. מזון העתיד הוא תולדה של מחסור במשאבים, גידול דמוגרפי וייסורי מצפון — לא בדיוק מתכון לגרגרנות ונהנתנות קולינרית. האוכל שיוגש לילדינו ולדורות הבאים יהיה עתיר שיקולי תזונה ומורכב מתחליפים משוכללים. 

ייתכן שיהיה זה אוכל בריא יותר, ואפשר להתנחם במחשבה שמדובר בטעם נרכש, אבל מומלץ להשלים עם העובדה שזהו הכיוון. בין מעדני חגבים, חטיפי צרצרים ושאר תחליפי חלבון פרוקי רגליים, עולה גם שאלת עתידו של הבשר למאכל. למורת רוחם של המתנגדים והמתנזרים, בשר הוא עדיין מרכיב מרכזי בצריכת המזון העולמית. כ–750 מיליארד דולר בשנה מוציא האדם המודרני על בשר, לעומת כ–330 מיליארד על חלב ומוצריו וכ–280 מיליארד דולר על פירות וירקות. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ