הסטייק המוסרי בעולם: פיתוח בשר במעבדה מתחיל לשגשג בישראל - מדע - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסטייק המוסרי בעולם: פיתוח בשר במעבדה מתחיל לשגשג בישראל

לכתבה
פרופסור מארק פוסט והתרביות שבהן הוא מגדל את הבשר רויטרס

ארבע שנים חלפו מאז הוצג המבורגר המעבדה הראשון, והתחום משגשג גם בארץ. יש מי שמגדל תאי בשר בתפוחים ויש מי שבודקים דרכים אפשרות להשתמש בידע על יצירת רקמת שריר למטרות רפואיות ליצירת סטייק עסיסי. מי יודע על מה ינפנפו ביום העצמאות הבא

40תגובות

אין דרך נעימה לבשר זאת: אין כרגע שום דבר מעורר תיאבון בצלחת המזון העתידית שמצפה לאנושות. מזון העתיד הוא תולדה של מחסור במשאבים, גידול דמוגרפי וייסורי מצפון — לא בדיוק מתכון לגרגרנות ונהנתנות קולינרית. האוכל שיוגש לילדינו ולדורות הבאים יהיה עתיר שיקולי תזונה ומורכב מתחליפים משוכללים.  ייתכן שיהיה זה אוכל בריא יותר, ואפשר להתנחם במחשבה שמדובר בטעם נרכש, אבל מומלץ להשלים עם העובדה שזהו הכיוון. בין מעדני חגבים, חטיפי צרצרים ושאר תחליפי חלבון פרוקי רגליים, עולה גם שאלת עתידו של הבשר למאכל. למורת רוחם של המתנגדים והמתנזרים, בשר הוא עדיין מרכיב מרכזי בצריכת המזון העולמית. כ–750 מיליארד דולר בשנה...

הרשמה לניוזלטר

הכתבות שחייבים לקרוא כל סוף שבוע - ישירות אליכם למייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות