בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם בתקופת האבן, האדם אהב לזלול קוויאר

חוקרים גילו עדויות לביצי דגים בכלי אוכל בני 6,000 שנה באתר צפונית לברלין. החוקרים הצליחו גם לפענח את דרך ההכנה הקדומה, שהיתה שונה מהאופן שבו נהוג כיום לאכול קוויאר

תגובות
חלקי כלי הבישול שנמצאו באתר החפירות בגרמניה
2018 Shevchenko et al.

ציידים-לקטים שחיו לפני 6,000 שנה לגדות אגם קדום במה שהיום הוא חלק מגרמניה, נהגו לזלול ביצי דגים, אם כי נראה שדרך ההכנה הקדומה היתה שונה מהאופן המקובל לאכול קוויאר היום. כך עולה ממחקר חדש שניתח שאריות שנמצאו על כלי אוכל קדומים והתפרסם בשבוע שעבר בכתב העת המדעי PLOS 1. בחפירות בברנדנבורג, באתר שנמצא 70 קילומטר מצפון-מזרח לברלין נמצאו רשתות דיג קדומות, חתיכות של סירות קאנו וכלי בישול. החוקרים ניתחו שאריות מזון שרופות שנדבקו לדפנות הכלים העתיקים. הדיוק הרב של שיטות המדידה בהן השתמשו מדעני מכון מקס...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו