גם בתקופת האבן, האדם אהב לזלול קוויאר

חוקרים גילו עדויות לביצי דגים בכלי אוכל בני 6,000 שנה באתר צפונית לברלין. החוקרים הצליחו גם לפענח את דרך ההכנה הקדומה, שהיתה שונה מהאופן שבו נהוג כיום לאכול קוויאר

אסף רונאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף רונאל

ציידים-לקטים שחיו לפני 6,000 שנה לגדות אגם קדום במה שהיום הוא חלק מגרמניה, נהגו לזלול ביצי דגים, אם כי נראה שדרך ההכנה הקדומה היתה שונה מהאופן המקובל לאכול קוויאר היום. כך עולה ממחקר חדש שניתח שאריות שנמצאו על כלי אוכל קדומים והתפרסם בשבוע שעבר בכתב העת המדעי PLOS 1.

בחפירות בברנדנבורג, באתר שנמצא 70 קילומטר מצפון-מזרח לברלין נמצאו רשתות דיג קדומות, חתיכות של סירות קאנו וכלי בישול. החוקרים ניתחו שאריות מזון שרופות שנדבקו לדפנות הכלים העתיקים. הדיוק הרב של שיטות המדידה בהן השתמשו מדעני מכון מקס פלאנק לביולוגיה מולקולרית אפשר להם לא רק לגלות מה היתה החיה שבושלה בכלים – קרפיון – אלא גם לזהות אילו חלקים מהדג שימשו את השפים הקדומים וכיצד הם בושלו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ