חוקרים גילו שיירי בייגלה קדום שהוכן באזור אוסטריה לפני 3,000 שנה

שיירי בצק שהתגלו באוסטריה סיפקו הצצה נדירה לדרך שבה בני התרבויות הקדומות הכינו מזון. החוקרים סבורים כי המאמץ שנדרש להכנת הכעכים מעיד שלא שימשו למאכל, אלא לפולחן לא ידוע

אסף רונאל
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אסף רונאל

תושביו של יישוב שנמצא בגבעות הצופות על נהר המוראבה באוסטריה של היום ייצרו כעכי בצק כבר לפני 3,000 שנה, כך טוענים חוקרים במאמר חדש שהתפרסם בכתב העת המדעי PLOS ONE. הניסיונות להבין אילו מזונות אכלו בעולם העתיק הם תחום מחקר מרכזי, אולם המחקר הנוכחי מציע הצצה נדירה יחסית לא רק לחומרי הגלם מהם נעשה המזון לפני אלפי שנים, אלא גם לשאלה כיצד בני אותן תרבויות קדומות הכינו את מזונותיהם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ