ניר חסון
ניר חסון
ניר חסון
ניר חסון

הראשונים שחלבו בעלי חיים בארץ - ככל הנראה עזים וכבשים - היו בני התרבות הניאוליתית, שביצעו את המהפכה החקלאית. הם אלו שהתיישבו ביישובי קבע, בייתו את בעלי החיים והחלו לנצל אותם - ולא רק למטרות בשר.

אבל הראשונים שהפכו את החלב לחלק מהתפריט היומיומי שלהם היו ככל הנראה בני התרבות הכלקוליתית, ששגשגה בארץ החל מאמצע האלף החמישי לפני הספירה. היה זה כמה אלפי שנים לאחר המהפכה החקלאית. בני האדם התיישבו, אנשים החלו להתמקצע במקצועות ספציפיים וביות בעלי החיים השתכלל. בתערוכה "חומר ורוח" שמוצגת בימים אלו במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב ועוסקת בתרבות הכלקוליתית, מוצגות העדויות לכך - סדרה של מחבצות חמאה עשויות חרס.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ