שיניים עתיקות מגלות: במזרח התיכון אכלו כורכום וסויה לפני יותר מ-3,500 שנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שוק במזרח התיכון בתקופת הברונזה
דימוי אמנותי של שוק מזרח תיכוני בתקופת הברונזה, לפי ממצאי המחקר. בשוק נמכרו אולי מצרכים שהגיעו ממרחקים, כמו שמן סויה או כורכוםצילום: Nikola Nevenov
אסף רונאל-צרובה
אסף רונאל
אסף רונאל-צרובה
אסף רונאל

בביקור בסופרמרקט כיום אפשר למצוא מאכלים כמעט מכל פינה בעולם. תזכורת כואבת לתלות האנושית הרבה ברשתות המסחר הגלובליות ניתנה בכמה רגעים מפחידים במיוחד בתחילת מגפת הקורונה, כשמגבלות התנועה שהטילו מדינות שונות עירערו את אותן רשתות עולמיות. אולם מתי החלה אותה גלובליזציה של הסחר במזון? מחקר חדש שהתפרסם אתמול (שני) מראה כי היא החלה לצמוח מוקדם משמקובל לחשוב: כבר לפני יותר מ-3,000 שנה חיו בארץ כנען בני אדם שהכירו מיני מזונות שמופקים מגידולים שמקורם בצד השני של יבשת אסיה – בננות, כורכום ואפילו סויה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ