חוקרים מאמינים שאם הרכב הרוק בפה ישתנה, בני אדם יאכלו מזון בריא יותר - ביולוגיה - הארץ

חוקרים מאמינים שאם הרכב הרוק בפה ישתנה, בני אדם יאכלו מזון בריא יותר

מחקר חדש מצא שחלבונים ברוק משפיעים על האופן שבו בני אדם חווים טעם. החוקרים מאוניברסיטת פרדו מנסים להשפיע על החלבונים כדי להגדיל את הסיבולת למזונות בריאים בעלי טעם מריר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אסף רונאל

לטעם מר יש מוניטין שלילי. "לֵב-יוֹדֵעַ מָרַּת נַפְשׁוֹ", נכתב בספר משלי, ופרידריך ניטשה קבע כי צמיחת החוכמה יכולה להימדד במדויק בצמצום המרירות. למוניטין זה יש גיבוי מדעי מסוים: מחקרים ביססו כי יכולתנו לחוש בטעם מריר קשורה לעובדה שחומרים רעילים רבים בטבע הם מרים. אולם, גם מזונות בריאים שונים מתאפיינים במרירות, ומחקר חדש מעלה את האפשרות ששינויים בהרכב הרוק יוכלו לעזור לבני אדם לאכול מזונות מרירים ובריאים יותר.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ