מאסטר־שף של האדם הקדמון - ביולוגיה - הארץ

מאסטר־שף של האדם הקדמון

מה אכלו אבות אבותינו הציידים־לקטים? מחקרים חדשים חושפים כיצד האדם הקדמון ידע לנצל את המשאבים הזמינים בטבע להרכבת תפריט בריא ומגוון, ומגלים שסוגי המזון שאכלו גם לפני מאות אלפי שנים, משפיעים על בריאותנו עד היום

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אסף רונאל

נתחי בשר עסיסיים שנצלו מעל המדורה היו התזונה העיקרית של דודנינו הניאנדרתלים, בעוד שאבותינו הקדומים, הגם שלא התנזרו מבשר ציד, אכלו גם שפע של דגים, עלים, פקעות ואגוזים. לפי מחקר חדש שהתפרסם בחודש שעבר בכתב העת PNAS, זו הסיבה שאנחנו שרדנו והם נכחדו לאחר שתי תקופות קרות ואכזריות במיוחד בעידן הקרח האחרון: הקור העלים אז את עדרי החיות אותן צדו הניאנדרתלים באזורי המחיה שלהם באירופה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ