בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עדיף להיות מרירים, לא חמוצים: חוקרים חשפו את פלאי הטעם המר

לא פחות מ–25 סוגים שונים של קולטנים בגופנו עסוקים בזיהוי הטעם המר. הם נמצאים גם במוח, בלב ובמערכת הנשימה וכעת יש מי שחוקרים את תפקידיהם: מזיהוי סכנה דרך סיוע בעיכול, ואף ריגול אחר חיידקים והפעלת מערכת אנטי־דלקתית

7תגובות
קטיף חסה במושב הודיה, אתמול. הירק הזה עדיין מכיל מולקולות מרירות, אבל פחות מאי־פעם
אילן אסייג

השפה העברית לא אוהבת את הטעם המר. "מר נפש", "סוף מר" ו"מר כלענה" הם רק חלק מהביטויים הנפוצים המשתמשים בטעם זה כדימוי למשהו רע. "ומר לי, מר לי בפה", כתב נתן זך בשירו "עץ השדה". כך גם מצוות אכילת המרור בפסח — "אָכְלוּ אֶת הַבָּשָׂר בַּלַּיְלָה הַזֶּה צְלִי אֵשׁ וּמַצּוֹת עַל מְרֹרִים יֹאכְלֻהוּ" (שמות י"ב) — נועדה להזכיר את מר גורלם של בני ישראל במצרים. ורתיעה זו ממרירות מתחילה בלידה ואולי גם לפניה. תינוקות אוהבים מתוק ונגעלים מטעם מר. מנגד, מיני מזון ומשקה רבים ואהובים מכילים מרכיבים מרירים,...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו