אסף רונאל
אסף רונאל

מה אוכלות פרות? לכאורה, כל ילד בן שנתיים יכול לענות על השאלה הזאת — דשא. אבל הבקר, כמו כל היונקים, לא מסוגל לפרק את התאית (צלולוז), הפחמימה העיקרית הקיימת בעשב בפרט ובצמחים בכלל. למעשה, הפרות — כמו כל מעלי הגירה — ניזונות בעצם מהמיקרואורגניזמים החיים בבטנן. ליתר דיוק, כ–70% מהאנרגיה שצורכות הפרות מגיע מתוצרי התסיסה (פרמנטציה) שמייצרים המיקרואורגניזמים המפרקים את העשב הלעוס שבולעת החיה. עד 90% מהחלבון המקיים אותן מגיע מהמיקרואורגניזמים עצמם.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ