מה אוכלות פרות? התשובה עשויה להציל את העולם

חוקרים מיפו את המיקרואורגניזמים החיים במערכת העיכול של פרות ומצאו דרך להגביר את כמות המזון המופק בתעשיית הבקר — ובמקביל גם לצמצם את השפעתה המזיקה על הסביבה

אסף רונאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף רונאל

מה אוכלות פרות? לכאורה, כל ילד בן שנתיים יכול לענות על השאלה הזאת — דשא. אבל הבקר, כמו כל היונקים, לא מסוגל לפרק את התאית (צלולוז), הפחמימה העיקרית הקיימת בעשב בפרט ובצמחים בכלל. למעשה, הפרות — כמו כל מעלי הגירה — ניזונות בעצם מהמיקרואורגניזמים החיים בבטנן. ליתר דיוק, כ–70% מהאנרגיה שצורכות הפרות מגיע מתוצרי התסיסה (פרמנטציה) שמייצרים המיקרואורגניזמים המפרקים את העשב הלעוס שבולעת החיה. עד 90% מהחלבון המקיים אותן מגיע מהמיקרואורגניזמים עצמם.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ