איך השתלטה העגבנייה על העולם, ומה הקשר בין פיל לחציל - ביולוגיה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך השתלטה העגבנייה על העולם, ומה הקשר בין פיל לחציל

לכתבה
עגבניות בשדה באיטליה, בחודש שעבר ALESSANDRO BIANCHI/רויטר�

העגבנייה החלה את דרכה כפרי צהוב ורעיל בדרום אמריקה, ראשיתו של התפוח היתה מזרחה משנהגו לחשוב, ואילו על טיפוח ענבי המאכל אחראיות ארצות האיסלאם. מחקרים גנטיים וארכיאולוגיים מפענחים את המסע ההיסטורי שעשו הירקות והפירות אל צלחות בכל רחבי העולם

27תגובות

מה הקשר בין פיל לחציל? זאת לא גרסה חדשה של בדיחת הקרש על הפיל והפסנתר, אלא שאלה שמתעוררת בעקבות מחקר חדש שהתחקה אחר המקורות הגנטיים של החצילים. החציל בוית בדרום־מזרח אסיה, אולם מיני הצמחים הקרובים אליו ביותר מקורם בסוואנה האפריקאית. החוקרים שפרסמו את המחקר החדש ניסו להבין מה הגורמים שהביאו להתפתחות זו בעזרת השוואה גנטית בין החציל ל-22 מקרוביו בני משפחת הסולניים. מחקרים גנטיים וארכיאולוגיים מסוגלים כיום להתחקות באופן דומה אחר מקורותיהם של הפירות והירקות הנפוצים בכל מטבח בישראל, גם אם החלו את דרכם בהרי האנדים בדרום אמריקה או במחוז יונאן שבסין. כך הם גילו בשנים האחרונות שמקורו של התפוח מזרחי...

הרשמה לניוזלטר

הרשמו עכשיו לדיוור הארץ מדע וסביבה

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות