איך מכינים סטייק בלי להרוג חיה? חוקרים חושפים את השיטה

חוקרים בטכניון הצליחו לגדל נתח בשר שלם שמדמה בשר משחיטה, בניגוד לפירורים שגודלו עד היום במעבדה. לשם כך הם יישמו שיטות לגידול רקמות מתחום הרפואה בענף המזון

אסף רונאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף רונאל

מאז שחוקרים הציגו את ההמבורגר הראשון שעשוי מבשר שגודל במעבדה ב-2013, הבשר המתורבת מסומן כבעל פוטנציאל לחולל מהפכה תרבותית ואקולוגית משמעותית. רבים מקווים כי פיתוח זה יצמצם את ההסתמכות של המין האנושי על בעלי חיים אחרים למחייתו, עם העלות הסביבתית והמוסרית שנלוות לכך. אולם כדי שהבשר המתורבת (מלשון תרבית) יוכל להחליף בהצלחה ובקנה מידה נרחב את הבשר משחיטה, עליו לשחזר את חוויית האכילה של המקור - אתגר לא פשוט.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ