בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

באמצעות חלב ודגני בוקר: מדענים בחנו מה מביא לקריסת סכרים

קבוצת מדענים מסידני בחנה מה קורה כאשר מציפים פצפוצי אורז בחלב כדי לדמות השפעת מים על סלעים או על קריסת מדפי קרח בקטבים. חוקר: לא הייתי בונה סכרים עם הנוסחאות, אך אפשר להגיע באמצעותן למסקנות חדשות

2תגובות
פצפוצי אורז וחלב. "השתמשנו בחלב כי זה יותר מעניין", מודה פרופ' עינב
פרנסיס ג'וליארד ואיתי עינב

במחקר שנראה כמועמד לזכייה בפרס איג נובל, קבוצת מדענים מאוניברסיטת סידני בחנה מה קורה כאשר מכניסים חלב למכל צינורי המלא בדגני בוקר (פצפוצי אורז). מטרת המחקר היא לגלות את הדינמיקה שבה חדירת מים מביאה לקריסה של חומרים נקבוביים הנתונים תחת לחץ. בין השאר, מקווים המדענים, המחקר שלהם יסייע בהבנת הגורמים המביאים לקריסה של סכרים וגם להבנת התמוטטות של מדפי קרח בקטבים. המאמר המציג את הניסוי התפרסם היום (שישי) בכתב העת המדעי Science Advances. פרופ' איתי עינב מהפקולטה להנדסה אזרחית באוניברסיטת סידני, המוביל...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו