חוקרים הצליחו לפענח מה קורה לענבים כששמים אותם במיקרוגל

אחרי אינספור סרטונים המדגימים את הפוטנציאל הנפיץ של הפרי המתוק, קבוצת פיזיקאים מקנדה גילתה שבענבים נוצרת נקודת חום עוצמתית המייננת את אטומי הנתרן והאשלגן בהם ומייצרת פלזמה

אסף רונאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף רונאל

בניגוד לאמונה הרווחת על השפעת הקרינה על הערך התזונתי של המזון, כיום מקובל להניח שבישול ירקות במיקרוגל היא דרך טובה יחסית לשמר את הערכים התזונתיים שלהם. עם זאת, ישנם מאכלים שלא כדאי להכניס למיקרו – ואחת הדוגמאות הבולטות לכך הם ענבים. בישול ענבים במיקרוגל גורם להם להפיק ניצוצות, עד שהחומר ניצת והופך לפלזמה. עתה, אחרי אינספור סרטונים ביוטיוב המדגימים את הפוטנציאל הנפיץ של הפרי המתוק, קבוצת פיזיקאים קנדים הצליחה להסביר את התופעה שעומדת מאחורי מופע זיקוקי הדי-נור במטבח.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ