בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוקרים הצליחו לפענח מה קורה לענבים כששמים אותם במיקרוגל

אחרי אינספור סרטונים המדגימים את הפוטנציאל הנפיץ של הפרי המתוק, קבוצת פיזיקאים מקנדה גילתה שבענבים נוצרת נקודת חום עוצמתית המייננת את אטומי הנתרן והאשלגן בהם ומייצרת פלזמה

11תגובות
ענבים עולים באש במיקרו

בניגוד לאמונה הרווחת על השפעת הקרינה על הערך התזונתי של המזון, כיום מקובל להניח שבישול ירקות במיקרוגל היא דרך טובה יחסית לשמר את הערכים התזונתיים שלהם. עם זאת, ישנם מאכלים שלא כדאי להכניס למיקרו – ואחת הדוגמאות הבולטות לכך הם ענבים. בישול ענבים במיקרוגל גורם להם להפיק ניצוצות, עד שהחומר ניצת והופך לפלזמה. עתה, אחרי אינספור סרטונים ביוטיוב המדגימים את הפוטנציאל הנפיץ של הפרי המתוק, קבוצת פיזיקאים קנדים הצליחה להסביר את התופעה שעומדת מאחורי מופע זיקוקי הדי-נור במטבח. במאמר, שפורסם אתמול (שני)...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו