היהודי הטוב, גרסת אמארה סטודמאייר
כוכב הניקס ממשיך להתחבר לשורשים היהודים שלו, כשיגיע הקיץ למשחקי המכביה עם נבחרת הכדורסל של קנדה בתפקיד עוזר המאמן
בצהריים חמימים בחודש אוגוסט האחרון, בזמן ששחקנים קלעו לסל באולם התעמלות קטן בטורונטו, נעלם לפתע ג'ון דור, רק כדי לחזור אחרי דקות אחדות עם אורח גבוה, שעל ראשו כובע מצחייה מעוטר בציור של גולגולת. דור יאמן הקיץ את נבחרת הכדורסל הקנדית שתשתתף במשחקי המכביה, שיחלו ב-18 ביולי בישראל. האיש אותו הציג המאמן הקנדי לשחקנים היה לא אחר מאשר אמארה סטודמאייר, כהוכב המפורסם של ניו יורק ניקס, שיגלם את תפקיד עוזר המאמן במשחקים.
עבור סטודמאייר האקלקטי, שכבר כתב ספר ילדים וסרט תעודה אודותיו ישודר לראשונה בהמשך החודש, תפקיד המאמן הוא חדש, אבל היעד מוכר. הוא כבר ביקר בישראל ב-2010, זמן קצר לאחר שהוחתם בקול תרועה רמה על ידי הניקס. הוא תיאר את הטיול ההוא כרוחניות טבעית.
צפו בסטודמאייר מטייל בישראל:
גם הטיול הקרוב אמור לרומם את רוחו של הפורוורד, במיוחד אם נבחרתו תזכה בזהב, דבר שלא עשתה מאז 1997. אבל האמת היא שקנדה כבר הצליחה, רק על ידי הנחתת כוכב בסדר הגודל של סטודמאייר בישראל, שבטיולו האחרון בארץ הקודש טען שהוא חצי יהודי.
כאמור, העובדה שסטודמאייר יתמקד באימון ולא במשחק אינה מאכזבת את המארגנים הקנדים, שרואים בעצם מעורבותו, שכבר מושכת תשומת לב רבה לעבר הנבחרת הקנדית ולמשחקי המכביה, הצלחה. "זה היה סוג של חלום לפנות לאמארה, בגלל השורשים היהודיים שלו", אומר אלכס ברייניס, ראש המשלחת הקנדית למכביה. "אבל הבנו שאם הוא ישיב בחיוב, זה יהיה כלי גיוס אדיר עבורנו". על תגובתו של כוכב ה-NBA אומר ברייניס: "הוא היה נלהב".
סטודמאייר, שמחלים מניתוח שעבר בברכו וצפוי לחזור בזמן לסיבוב הראשון של הפלייאוף, יהיה אחד הפרצופים המוכרים במכביה, אולי בהיסטורית המשחקים. המכביה ידועה כאולימפיאדת היהודים והיא נחשבת לאירוע הספורטיבי השלישי בגודלו בעולם אחרי האולימפיאדה ומשחקי אסיה. בקיץ הקרוב, צפויים להגיע לישראל 8,500 ספורטאים מ-70 מדינות שונות. קנדה עצמה, תשלח 600 ספורטאים מטעמה.
הצטרפותו של סטודמאייר למשלחת הקנדית לוותה בשימוש לא מועט בפרוטקציות על ידי אנשיה. ברייניס שיחק עבור דור במשחקי המכביה ב-2005. עוזרו של דור באותם משחקים היה גלן גרונוולד, שפוטר מתפקידו כג'נרל מנג'ר של טורונטו ראפטורס שנה קודם לכן. בשנה שעברה ביקש ברייניס מדור להתקשר לגרונוולד, שהיום כבר משמש כסגן נשיא וג'נרל מנג'ר בניקס. בביקורו במתחם האימונים של הניקס אשתקד, במהלך סדרת הפלייאוף בין מיאמי לניקס, דור הציע בצורה רשמית לסטודמאייר את התפקיד, בפגישה שנערכה בחדר הכושר.
סטודמאייר עצמו לא הגיב בצורה רשמית על העניין, אך מקורבים לשחקן מציינים שהוא רציני מאוד בכל הנוגע לתפקידו במכביה. כבר במבחנים לנבחרת שנערכו בקיץ האחרון, הוא לקח על עצמו תפקיד פעיל כשעבד עם כל שחקן בנפרד. הוא העניק תשומת לב מיוחדת לשחקנים הגבוהים והציע תנועות פוסט, טיפים לדרכים לנער ממך שחקן וכיצד להוציא את הכדור החוצה בצורה אחראית.
"באחד האימונים הוא עלה על הפארקט והראה לנו איך כששחקן גבוה מקבל כדור, כל ההגנה האיזורית נופלת עליו ומה על שחקני הפנים לעשות במצב כזה", אומר אייב ברוס, רכז הנבחרת הקנדית למכביה שמשחק באוניברסיטת מקגיל.
כשהניקס הגיעו לטורונטו באמצע פברואר, הזמינו ברייניס ובכירים נוספים במשלחת הקנדית את סטודמאייר לארוחת ערב. ברייניס אומר שכולם התרשמו מהירידה לפרטים של עוזר המאמן ומהמוכנות שלו. "הוא שאל שאלות ספציפיות, לא רק על ישראל, גם על הסגל הצפוי והאם כדאי לקבוצה לשחק הגנה איזורית או אישית", אומר ברייניס. "לא ציפינו לכזו שיחה, אבל כולנו מאוד התרשמנו מרמת הידע שלו. הוא דיבר על שחקנים שאפילו לא החלטנו אם יהיו בסגל או לא. הוא גם לא בא עם רשימות. הכל היה ראשו. ראו שהוא בא מוכן", ממשיך ראש המשלחת הקנדית.
דור אומר כי במהלך העונה הוא וסטודמאייר דיברו בטלפון והחליפו ביניהם הודעות טקסט. כוכב הניקס גם יגיע למחנה האימון המסכם של הנבחרת שיערך בתחילת יולי. סטודמאייר עצמו עדיין לא החליט האם האימון הוא התחנה הבאה בקריירה שלו, אבל דור, שנולד בקווינס ושיאמן את המשלחת הקנדית בפעם החמישית, חושב שהחוויה הנוכחית מגבירה את הסיכויים לכך.
"הוא מביא לקבוצה יכולות לשיפור אישי. הוא גם ילמד על עצמו במהלך התהליך, האם אימון מושך אותו או לא. זה הנסיון הראשון שלו באימון ואני חושב שזו תהיה חוויה מצוינת עבורו", מסכם דור.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"הארץ" מוציא לדרך את המחזור השלישי של קורס העריכה הדיגיטלית

חדשות היום, 24.5

חדשות היום, 23 במאי

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

חדשות היום, 22 במאי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המסר האמיץ של אלי אבידר

מעריצות BTS? אסור לכן למחוא כפיים בהופעות

מוותרת על הבורסה: חברת חיזוי מזג האוויר Tomorrow.io ביטלה את הספאק

איך המתווה לקליטת פליטים מאוקראינה משנה את המצב ומה הביקורות עליו?
