כלום לא השתנה: הפועל באר שבע הביסה 0:3 את הפועל תל אביב
הפועל תל אביב צירפה שני שחקנים, אבל זה לא מנע ממנה להיראות רע מאוד באיצטדיון טרנר. בן שהר כבש צמד (כולל אחד בפנדל), והאסלנבק סגר עניין בדקות הסיום

חלון ההעברות נסגר, הפועל תל אביב צירפה שני שחקנים, אבל נותרה בדיוק כפי שהיתה, עם הפסד נוסף, הפעם 3:0 בחוץ להפועל באר שבע, שמשקע אותה במקום ה-12.
ניסו אביטן ביצע מהפכה בהרכב אחרי ה-1:1 מול נס ציונה, שהיה משחקו השמיני בקבוצה ללא ניצחון. דני גרופר, ניר לקס ומעל כולם החלוץ החדש דמבה קמארה פתחו בהרכב על חשבון עמרי אלטמן, אור אינברום ושחר הירש. אלא שלהזדמנות הראשונה במשחק החוץ מול הפועל באר שבע - וכבר בדקה השנייה - הגיע דווקא הקשר המקדוני סטפן ספירובסקי, שבעט לידיו של אוהד לויטה את כדור הקרן של מאור בוזגלו. זו היתה גם ההזדמנות האחרונה של האורחת במחצית ראשונה חלשה במיוחד, בה הפועל המבורדקת לא היוותה יריב לבאר שבע.
המקומיים, שאיבדו שתי נקודות באשדוד במחזור הקודם, ביצעו גם הם מספר שינויים עם חזרתם להרכב של לואי טהא, עדן שמיר, דוד קלטינס וג׳ימי מארין. נאור סבג, ששרד את האכזבה של ברק בכר ונותר ב-11, היה קרוב לכבוש את הראשון בדקה ה-17, אך הנגיחה שלו מ-13 מטרים לאחר הגבהה של נייג׳ל האסלבנק עברה בסמוך למסגרת השער של אריק ינקו. רבע שעה לאחר מכן האסלבנק כבר מצא את הראש שיהפוך אותו למבשל - הגבהה נהדרת שלו הפכה לשער של בן שהר, שניצל שמירה לקויה של רז שלמה ויציאה רעה של ינקו כדי לנגוח בקשת לשער את שערו השני העונה.
- קבוצת צמרת: הפועל חדרה עלתה למקום השלישי אחרי 1:2 מול הפועל חיפה
- נושמת לרווחה: ניצחון ראשון העונה לבית"ר ירושלים, 0:2 על קרית שמונה
אביטן ביצע חילוף כפול עם פתיחת המחצית השנייה - פרנסיס קיירמה ועיאד אבו עביד במקום עידן כהן וגרופר. לא חלפו 60 שניות וקיירמה מצא עצמו באחד על אחד מול לויטה אך החמיץ ברשלנות. ארבע דקות לאחר מכן כבש קמארה שער שנפסל בעקבות בדיקה חוזרת במערכת ה-VAR.
לא חלפו שתי דקות נוספות והפועל, שפתחה טוב את המחצית השנייה, נקלעה לפיגור שאין ממנו דרך חזרה. מארווין פירסמן הכשיל את בן ביטון ברחבה, ושהר לא התקשה להכניע את ינקו עם שערו השני במשחק -0:2. שתי החמצות של האסלבנק לקראת הסיום כמעט ומנעו מההפסד להפוך לתבוסה, אבל בדקה ה-87 הוא כבר מצא את הדרך להכניע את ינקו ולקבוע 0:3 שעשה צדק עם השליטה המוחלטת של באר שבע. בסיום מטפסת באר שבע למקום השני, והפועל? לה יש צרות משלה, הרחק משם.
קבוצה | מש' | נצ' | תי' | הפ' | הפרש | נק' |
---|---|---|---|---|---|---|
1 מכבי חיפה | 8 | 4 | 1 | 3 | 8:10 | 72 |
2 הפועל באר שבע | 9 | 3 | 3 | 3 | 12:11 | 67 |
3 מכבי תל אביב | 9 | 3 | 4 | 2 | 7:13 | 66 |
4 מכבי נתניה | 9 | 3 | 3 | 3 | 10:13 | 52 |
5 הפועל תל אביב | 9 | 3 | 3 | 3 | 14:8 | 50 |
6 בני סכנין | 8 | 1 | 4 | 3 | 8:4 | 49 |
1 עירוני קרית שמונה | 7 | 5 | 2 | 0 | 7:19 | 50 |
2 הפועל חדרה | 7 | 2 | 0 | 5 | 15:12 | 42 |
3 מ.ס אשדוד | 7 | 4 | 0 | 3 | 8:9 | 39 |
4 ביתר ירושלים | 7 | 4 | 3 | 0 | 7:12 | 37 |
5 הפועל חיפה | 7 | 1 | 2 | 4 | 10:3 | 35 |
6 הפועל ירושלים | 7 | 3 | 1 | 3 | 6:6 | 33 |
7 הפועל נוף הגליל | 7 | 2 | 1 | 4 | 8:5 | 27 |
8 מכבי פתח תקוה | 7 | 1 | 3 | 3 | 12:7 | 27 |