לאנס ארמסטרונג הודיע: "אגיע לסקר את הג'ירו בישראל"
מי שנחשב לאחד הרמאים הגדולים בתולדות הספורט יגיע למירוץ האופניים היוקרתי, שייערך לראשונה בישראל

לאנס ארמסטרונג הודיע כי יגיע לישראל לצפות בג'ירו ד'איטליה. "נטוס לישראל כדי לסקר את הג'ירו", אמר ארמסטרונג בפודקאסט שלו, "ההזדמנות להגיע למקום כמו ישראל כדי לסקר מירוץ כל כך איקוני היא מטורפת. בדרך כלל מירוצים כמו הטור דה פראנס מתחילים בהולנד, בלגיה או גרמניה, אבל לצאת מאירופה זה אדיר, זו הזדמנות ייחודית. יהיו לנו שלושה ימים, ההתחלה בירושלים, אחר נמשיך לתל אביב, ואז לדרום. זו הזדמנות נהדרת".
ארמסטרונג זכה שבע פעמים בטור דה פראנס בין השנים 2005-1999 לפני שהזכיות שלו נלקחו ממנו אחרי שהתגלה כי השתמש בחומרים משפרי ביצועים במשך שנים והפך לאחד הרמאים הגדולים בתולדות הספורט. בסוף השבוע נקבע כי ארמסטרונג יפצה את הממשל הפדרלי בחמישה מיליון דולר בגין כספי החסות שהושקעו בו ובקבוצת "יו.אס פוסטל".
לפי בלומברג, הסכם הפשרה מסיים למעשה את ההליך המשפטי המרכזי האחרון שעוד התנהל נגד ארמסטרונג מאז הודאתו ב-2013. לאורך השנים האחרונות חויב הרוכב לשעבר בן ה-46 לשלם יותר מ-20 מיליון דולר פיצויים בגין תביעות מצד גורמים שונים. על פי הפשרה הנוכחית, פלויד לאנדיס יהיה זכאי ל-25% מסכום הפיצוי וארמסטרונג גם יישא בהוצאתיו המשפטיות.
ארמסטרונג הוא עדיין מיליונר ומחזיק בנכסי נדל"ן ובתים באוסטין ואספן. הוא גם בעליה של רשת חנויות אופניים באוסטין וחברה העוסקת בהפקת אירועי ספורט העוסקים בסבולת. הוא גם מגיש פודקאסט שבו הוא מקיים ראיונות עם ספורטאים וידוענים. הג'ירו, מירוץ האופניים השני בחשיבותו בעולם, ייפתח השנה לראשונה בישראל ב-4 במאי.