בתום יום גשום ומסוכן בטור דה פראנס, שמר כריס פרום על יתרונו
טום דומולן ניצח בקטע השלישי והאחרון בפירנאים שלקח את הרוכבים לספרד ולאנדורה וכלל חמישה טיפוסים, בעוד האלוף המכהן שמר על יתרון 16 השניות מהמקום השני. אחרי פתיחה רעה, אלברטו קונטאדור פרש מהטור

שחיינית שקופצת למים האולימפיים ללא משקפי שחייה משום שהגומייה נקרעה, אצן שכמעט מחמיץ את המוקדמות משום שנעליו נגנבו, קופצת לגובה שנדרסת על ידי מזוודה רגע לפני אליפות אירופה. נדמה שכל הניסים והנפלאות קורים רק לספורטאים ישראלים, אבל האמת שהם לא לבד. תשאלו, למשל, את נאירו קינטאנה.
"בירידה מקול דה פרוסורד לקחתי בקבוק מים. באותו רגע, פרום ניצל את ההזדמנות וברח בירידה. עצרתי לחשוב לכמה רגעים, והוא נעלם". כך הסביר קינטאנה את הרגעים שעלו לו באובדן 23 שניות בקטע השמיני שהתקיים בשבת. "חבריי לקבוצה היו מושלמים, אבל החלק האחרון נבע מרשלנות שלי. איבדנו כמה שניות, ואני מקווה שהן לא יעלו לנו במירוץ".
גם בקטע התשיעי היום (ראשון) כיכבו הנוזלים, אבל הפעם מקורם היה בשמים; הקטע השלישי והאחרון בפירנאים לקח את הרוכבים לספרד ולאנדורה וכלל חמישה טיפוסים, החל בעלייה בפורט דה לה בונאיגואה וכלה בהעפלה לפסגת אנדורה ארקליס. שם, בדרך לקו הסיום, המתין להם מזג אוויר גשום ומסוכן.
לפני הטור דיבר כריס פרום על הטיפוס באנדורה ארקליס כקרב הראשון בין המובילים, והיום הוא גם ניסה ליישם. את טיג'יי ואן גארדרן, פאביו ארו ורומן בארדה הצליח המוליך להשאיר מאחור, אבל קינטאנה לא נתן לו הפעם אפילו מטר. ליום המנוחה מחר, אם כך, ייקח פרום את החולצה הצהובה ואת אותו יתרון של 16 שניות על פני אדם ייטס ו-23 על פני קינטאנה, שעלה למקום הרביעי.
בקטע ניצח טום דומולן ההולנדי מקבוצת ג'איינט-אלפסין שהיה חלק מקבוצת הבריחה והותיר אותה מאחור 12 קילומטרים לסיום. אחרי שזכה בחודש מאי בקטע הפתיחה בג'ירו ד'איטליה, הוסיף לעצמו טיפוס בכורה על ראש הפודיום גם בטור.
עבור רוכב אחד, מהגדולים בדורו, כל זה כבר איננו רלוונטי. אם לא הספיקו לאלברטו קונטאדור ההתרסקויות בשני הקטעים הראשונים, שהותירו את חותמן על ביצועיו, הרי מאז יום שישי אלוף 2007 ו-2009 סובל ממחלה. היום, אחרי זמן מה שבו רכב ליד המכונית של קבוצתו, עסוק בהתייעצויות, הוא קיבל החלטה, ירד מהאופניים, נופף לשלום ונכנס לרכב. את כוחותיו ישמור, אולי, לוואלטה א'אספניה.
דרוג הקטע התשיעי (וייליה ואל ד'ראן – אנדורה אקרליס, 184.5 ק"מ)
1. טום דומולן (הולנד, ג'איינט-אלפסין) 5:16:24 שעות
2. רוי קושטה (פורטוגל, למפרה) + 38 שניות
3. ראפאל מייקה (פולין, טימקוף) + 38 שניות
4. דני נבארו (ספרד, קופידיס) + 1:39 דקות
5. ווינר אנאקונה (קולומביה, מוביסטאר) + 1:57 דקות
דרוג מצטבר אחרי תשעה קטעים (החולצה הצהובה):
1. כריס פרום (בריטניה, סקיי) 44:36:03 שעות
2. אדם ייטס (בריטניה, אוריקה) + 16 שניות
3. דן מרטין (אירלנד, אטיקס-קוויקסטפ) + 19 שניות
4. נאירו קינטאנה (קולומביה, מוביסטאר) + 23 שניות
5. חואקין רודריגס (ספרד, קטושה) + 37 שניות
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
