בשל משבר הקורונה הוועד האולימפי בישראל הודיע על קיצוץ רבע מתקציבו
במה שאמורה להיות השנה האולימפית נאלץ הוועד האולימפי בישראל לקצץ 8 מיליון שקלים, אך הקיצוץ לא יחול על הספורט ההישגי אלא בסעיפי מינהלה בלבד

הקורונה כבר גרמה לקבוצות רבות לקצץ משכורות או להוציא שחקנים ועובדי מועדון לחופשה ללא תשלום, אך כעת השפעותיה מגיעות גם לדרגים הגבוהים בספורט הישראלי: בעקבות משבר הקורונה, ובמה שאמורה להיות שנה אולימפית, הודיע היום (ראשון) הוועד האולימפי הישראלי על קיצוץ 8 מיליון שקלים (25%) מתקציבו לקראת שנת 2021.
תקציב המשרד לשנת 2020 עמד על 32 מיליון ו-600 אלף שקל, בעוד התקציב החדש יעמוד על 24 מיליון שקל ו-800 אלף. על פי הודעת הוועד האולימפי, תקציב הספורט ההישגי לא נפגע כלל, אלא רק סעיפי המינהלה - כך, תקציבי המלגות שמקבלים הספורטאים האולימפיים וההישגיים של ישראל לא ייפגע. כ-77% מהתקציב הנוכחי של הוועד האולימפי (לשנת 2020) מופנה ישירות לספורט.