צמד ללאו מסי ב-2-3 של ארגנטינה על ניגריה
צמד של החלוץ השווה את מאזנו לזה של ניימאר בראש טבלת המבקיעים. למרות ההפסד, ניגריה עלתה לשמינית הגמר בזכות ה-1-3 של בוסניה על איראן
1. אמרו שהוא משחק בהליכה, שהוא לא מתאמץ, שזה לא לאו מסי של ברצלונה - לבטח לא זה של ברצלונה בתקופת הזוהר שלה. שכחו שכבש שני שערים, שניצח כמעט לבד שני משחקים. הערב (רביעי) מול ניגריה מסי לא חיכה עד לדקה ה-91 כפי שעשה בניצחון על איראן, וכבר בדקה השלישית העלה את האלביסלסטה ליתרון במשחק בו הם ידעו שתיקו יספיק כדי להבטיח את המקום הראשון, אך רק ניצחון - ורצוי משכנע - יסיר מעט מהספקות שהעלו שתי ההופעות הקודמות שלהן בטורניר.
עוד לפני שהספקנו להגיד "אחמד מוסא", הגיע אחמד מוסא, חלוץ נבחרת ניגריה, וכעבור דקה אחת איזן עם שערו משלו. המשחק הקצבי שהתפתח בפורטו אלגרה טמן בחובו רגע שיא נוסף, דקה אחת לתוך תוספת הזמן, כאשר מסי סובב באומנות כדור לחיבורים של אניימה שאפילו לא זז בדרך ל-1-2 לארגנטינה ושערו הרביעי בטורניר, בדיוק כמו ניימאר.
ניגריה פתחה את המחצית השניה מצוין, ורצתה להרוויח ביושר את מקומה בשמינית הגמר, ללא קשר לנעשה במשחק המקביל. מוסא ניצל טעות בהגנת ארגנטינה - ללא ספק החוליה החלשה בנבחרת של אלחנדרו סבאלה - כדי לכבוש את שערו השני ולקבוע 2-2. מרקוס רוחו כבש את שער הניצחון שלוש דקות לאחר מכן בעזרת ברכו, וקבע את תוצאת הסיום, שלא גדלה עוד יותר לטובת ארגנטינה רק בשל חוסר ריכוז של אסקיאל לאבצי (החליף את קון אגוארו שנפצע) וגונסאלו היגואין, שעדיין מחפש את עצמו. מסי הוחלף בדקה ה-63 כדי לשמור קצת מן הקסם להמשך הטורניר. יש למה לחכות.
2. בוסניה התעוררה מאוחר, אך עדיף מאוחר מאשר אף פעם. שערים של אדין דז'קו (23), מיראלם פיאניץ' (59) ואבדייה ורשאייביץ' (83) עשו את העבודה אל מול שער אחד של רזה גוצ'אנז'אד (82), וגם אם בוסניה לא תהיה בשמינית הגמר כפי שחלמה, היא מסיימת הופעה היסטורית במונדיאל עם שלוש נקודות שמשאירות טעם של עוד לקראת הטורנירים הבאים. פוטנציאל בהחלט יש שם.
טבלת הבית:
1. ארגנטינה | 3+ | 9 נקודות
2. ניגריה | 0 | 4
3. בוסניה | 0 | 3
4. איראן | 3- | 1
ניגריה - ארגנטינה
מהלך המשחק
דקה 80
דקה 78 תרגיל של ארגנטינה בכדור חופשי - הקפצה של די מאריה ללאבצי - מסתיים בבעיטה של האחרון עשרה מטרים אלכוסנית מהשער, אך אניימה מגיב מצוין ומונע שער רביעי.
דקה 63 לאו מסי מפנה את מקומו במגרש ומוחלף על ידי ריקרדו אלברס.
דקה 55 מסי ממשיך לככב על המגרש, מכניס כדור עומק נהדר להיגוואין, אך החלוץ ממשיך להתקשות, ולא מצליח להכניע את אניימה.
דקה 50 שער! כדור קרן של לאבצי מגיע לרגלו של מרקוס רוחו, המגן של ספורטינג ליסבון, שדוחק מקרוב לרשת.
דקה 47 שער! טעות בהגנת ארגנטינה מאפשרת לאחמד מוסא לכבוש מתוך הרחבה את שערו השני במשחק, 2-2. יש לנו משחק גדול בפורטו אלגרה.
דקה 45+1 שער! שתי דקות קודם לכן הוא רק התחמם, כי הפעם מסי מסובב את הכדור לאותה פינה ומאותו מרחק, ואניימה אפילו לא זז מהמקום. 1-2 לארגנטינה, שערו הרביעי של הפרעוש במונדיאל.
דקה 44 כדור חופשי נהדר של מסי מקרוב לשלושים מטרים מסתובב לחיבורים של אניימה, אך השוער מתעופף כדי להוציא את הכדור לקרן.
דקה 30
דקה 27 אודמווינגי מנסה להפתיע את רומו מ-25 מטרים, אך מפספס במעט את המסגרת.
דקה 9 כדור עומק של מסי מעמיד את היגוואין במצב של אחד על אחד מול אניימה, אך החלוץ לא חד מספיק, ובועט לרשת החיצונית.
דקה 4 שער! ניגריה משווה ל-1-1. איזו פתיחה מהממת למשחק. מתפרצת של ניגריה מסתיימת בכדור של אחמד מוסא, שחותך מצד שמאל למרכז ומ-15 מטר בועט לפינה הרחוקה של סרחיו רומרו.
דקה 3 שער! ליאו מסי עם שערו השלישי במונדיאל. אנחל די מאריה מקבל כדור בצד שמאל, בועט לשער כדור שפוגע בראשו של אניימה, משם לקורה, חזרה לגופו של אניימה, ומשם לרגלו של מסי שבועט חזק לרשת הגבוהה, 0-1.
הרכבים
ניגריה: אניימה, אמברוז, יובו, אומרו, אושיאניווה, אובי מיקל, אונאזי, בבאטונדה (אוצ'ב, 66), מוסא, אמניקה, אודמווינגי (נוופור, 80)
ארגנטינה: רומרו, סבאלטה, גאראי, פרננדס, רוחו, גאגו, מסצ'ראנו, די מריה, אגוארו (לאבצי, 38), מסי (אלברס, 63), היגואין (ביגליה, 90)
בוסניה - איראן
מהלך המשחק
דקה 83 שער!
דקה 82 שער! האיראנים כובשים את השער הראשון שלהם במונדיאל. הקוון לא מזהה נבדל ורזה דוחק מקרוב לרשת החשופה, 1-2 לבוסניה.
דקה 59 שער! מיראלם פיאניץ' כובש את השני של בוסניה אחרי איבוד כדור של האיראנים בחלק המגרש שלהם, 0-2 לנבחרת שהתעוררה מאוחר מדי.
דקה 23 שער! אדין דז'קו כובש בבעיטה מעשרים מטרים לפינה השמאלית של חגיגי, 0-1 לבוסניה.
דקה 2 דז'אגה זורק את עצמו ברחבה ודורש פנדל, אך השופט הספרדי לא קונה את ההצגה של החלוץ האיראני.
הרכבים
בגוביץ', ורשאייביץ', ספאחיץ' קולאשינץ', בשיץ', פיאניץ', איבישביץ', דז'קו (וישצ'ה, 84), סושיץ' (סליחוביץ', 80), שונייץ', האדז'יץ' (וראנייש, 61)
איראן: חגיגי, חאג'ספי (ג'הנבאחש, 63), חוסייני, סאדגי, נקונאם, שוג'אי ׁ(חיידארי, 46), טימוריאן, מונטזרי, רזה, דז'אגה (אנסריפארד, 68), פולאדי