סערה מכוס תה: חגיגת השער של אלכס מורגן מעוררת ביקורת בבריטניה
קפטנית ארה"ב, שכבשה את שער הניצחון בחצי הגמר, ספגה ביקורת על כך שחגגה את השער עם "מחווה" למנהג הבריטי הידוע ■ שידור המשחק שבר שיא שנתי בבריטניה - ב-BBC דווח כי 11.7 מיליון איש צפו באנגליות

הדחתה של נבחרת אנגליה בחצי גמר מונדיאל הנשים אמנם נרשמה כאכזבה גדולה, אבל העלייה בפופולריות של נבחרת הנשים בבריטניה נמצאת בנסיקה. במשחק מול ארה"ב אמש (שלישי) צפו 11.7 מיליון איש בממלכה, שיא שנתי עבור הטלוויזיה הבריטית - כך פורסם היום ב-BBC.
באיצטדיון בעיר ליון דווקא האמריקאיות זכו לדחיפה המשמעותית, כשרוב משמעותי מיושבי היציע היו אוהדי אלופת העולם המכהנת. תשע דקות מהפתיחה הם צפו בשער הראשון, אותו כבשה כריסטין פרס בנגיחה שסיים מהלך קבוצתי מרשים, בו טובין היט מסרה לרוז לבל שהרימה את הכדור הישר לראשה של פרס.
התקווה של אנגליה להפתיע את ארה"ב הפכה ממשית, כשכעבור עשר דקות בת' מד בישלה לאלן ווייט, שסיימה עם בעיטה שפגעה בקורה ונכנסה לרשת; אבל המלה האחרונה היתה של אלכס מורגן, אחת משלוש הקפטניות של ארה"ב, שכבשה בנגיחה נוספת וביום הולדתה ה-30.
חגיגת השער של מורגן - שותה כוס תה עם זרת מורמת מעלה, כמנהג הבריטים - גררה ביקורת ברחבי הרשת וגם משחקניות אנגליות, שלא אהבו את "המחווה". "ציפיתי שאלכס תבקיע, אבל אני לא שמחה מהאופן שבו חגגה לאחר מכן", אמרה ליאן סנדרסון, חלוצת יובנטוס, "אני לא נוהגת לשתות תה, אבל זה בוודאי מזוהה עם אנגליה, כך שזאת החלטה שיש בה טעם לפגם".
לא עזרה העובדה שמחר, יומיים אחרי חצי הגמר, יצוין יום העצמאות של ארה"ב - שנקבע ביום ניצחונן של 13 המושבות שהכריזו על עצמאות במלחמה מול האימפריה הבריטית ב-1776. מורגן עצמה אמרה בקלילות כי "רציתי לעשות משהו מעניין. למייגן רפינו יש את החגיגה הכי טובה, והייתי חייבת להעלות את הרמה".
במשחק עצמו, אנגליה קיבלה שתי הזדמנויות להבקיע, אך פספסה אותן - פעם אחת בגלל החלטה מוצדקת של ה-VAR ופעם שנייה כשהקפטנית סטף יוטון החמיצה פנדל שיכול היה להשוות ולשלוח את המשחק להארכה.