הנהלת הפרמייר-ליג אישרה מכירת ניוקאסל לקרן ההשקעות הסעודית
בליגה האנגלית אישרו עקרונית את רכישת המועדון. העברתו מידי הבעלים הנוכחי מייק אשלי צפויה להיות מושלמת ביוני

מכירת ניוקאסל מהפרמייר-ליג לקרן הסעודית התקדמה הלילה (בין חמישי לשישי) צעד נוסף ומשמעותי כאשר הנהלת הליגה אישרה עקרונית את רכישת המועדון. העברתו מהבעלים הנוכחי מייק אשלי צפויה להיות מושלמת בתחילת יוני.
הסעודים בראשות הנסיך מוחמד בן סלמאן, תרכוש 80 אחוז מהמועדון תמורת כ-300 מיליון ליש"ט.על הנייר יכולה רכישה כזו להפוך את ניוקאסל למועדון מהעשירים באנגליה ובעולם למעשנה, תלוי כמובן בכמה ישקיעו הסעודים. בין השאר מדובר על הבאת מאוריסיו פוצ'טינו כמאמן או החזרתו של רפא בניטס. בין השחקנים שהוזכרו כמועמדים נמצא גארת' בייל.
באנגליה קיימת התנגדות לרכישה בגלל הפגיעה הסעודית בזכויות אדם, רציחתו של ג'מאל חשוקג'י, והיותו של בין סלמן מראשי המשטר, אך לאחר האישור הזה המשוכה הזאת הוסרה.