בפעם השנייה בתולדותיה, אלג'יריה זכתה באליפות אפריקה
שער מוזר של בגדאד בונג'אח כבר בדקה השנייה הכריע את הגמר נגד סנגל בקהיר ונתן את האות לחגיגות של מיליונים באלג'יריה על הזכייה בתואר, 29 שנים אחרי הפעם הראשונה

יותר מ-29 שנים חלפו מאז זכתה אלג'יריה באליפות אפריקה היחידה שלה, עד הערב (שישי). אז זה קרה בבית, בטורניר אותו אירחה, והפעם דווקא בקהיר, לעיני 15 אלף אלג'יראים שבאו מהבית ורבבות מצרים שהיו נגדם. ניצחון 0:1 על סנגל - שבהופעתה השנייה בגמר שוב מסיימת רק כסגנית - נתן לאלג'יריה את הגביע.
כבר אחרי 80 שניות כבשה אלג'יריה שער מוזר - בעיטה של בגדאד בונג'אח פגעה ברגלו של סאליף סאנה ועשתה את דרכה בקשת גבוהה היישר אל השער של אלפרד גומיס שלא זז. השער הזה - המהיר בתולדות הגמרים באליפות אפריקה - הכתיב את המשך המשחק: אלג'יריה התגוננה, וסנגל תקפה.
מעבר לחוסר הדיוק של אמבאייה ניאנג שפתח בשפיץ, סנגל נראתה מתוסכלת מעבירות חוזרות ונשנות של האלג'יראים, בייחוד על סאדיו מאנה. השופט הקמרוני נינט עליום מקמרון לא שלט במשחק והאלג'יראים הרוויחו בגדול. גם כאשר פסק השופט פנדל לזכות סנגל, בדקה ה-62 לאחר נגיעת יד ברחבה, הוא שינה את הפסיקה לאחר צפייה ב-VAR בהחלטה שנויה במחלוקת.
הסנגלים יכולים לבוא בתלונות לשופט אבל קודם כל לעצמם. חוסר הדיוק שלהם היה בולט בהתקפה ואילו בהגנה חסר בבירור קאלידו קוליבאלי המוצהב. בסופו של דבר הם הפסידו פעמיים לאורך כל הטורניר, ובשני המקרים זה היה נגד אלג'יריה, שעשתה היסטוריה.
כתבות מומלצות

שני סטודנטים הלכו להם, ולפתע חיילים המטירו עליהם אש כבדה

מי האנשים שחיו כאן לפני הצלבנים? לתלמידי ישראל אסור לדעת

בספר שמקדיש כל כך הרבה לשקרים, ראוי היה להיזהר בעובדות

הארטיק שנולד כהטרלה הפך ללהיט היסטרי, אבל האם הוא טעים?

אופירה וברקו הצליחו להצית פאניקה אצל הפירומן בן גביר
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
