איזה כיף שיש חבר מיליונר: מה עומד מאחורי חזרתו של קלינסמן לכדורגל העולמי?
הוא לא אימן קבוצת כדורגל כבר יותר מעשור, אבל בזכות חברו ובעלי הרטה ברלין לארס ווידהורסט - יורגן קלינסמן הפך מיועץ למאמן ראשי תוך שבועות ספורים. לפני שהרטה תהפוך ל"מועדון גדול בעיר גדולה", כמו שחוזה הבעלים החדש, המאמן הגרמני צריך להשאיר אותה בליגה

שלוש שנים אחרי שפוטר מנבחרת ארצות הברית, ויותר מעשור מאז אימן קבוצה - יורגן קלינסמן שב אל הקווים. הקבוצה בה ערך קאמבק היא לא אחרת מהרטה ברלין - הקבוצה שאביו זיגפריד אהד, שבנו ג'ונתן שיחק בה כשוער בשנתיים באחרונות, שהוא עצמו זכה להיחשב "חבר מועדון לשם כבוד".
בקלות ניתן ליפול למלכודת הרומנטיקה שטמונה בחזרתו. אחרי הכל, קלינסמן הוא שחקן העבר הגדול, האיש ששינה את נבחרת גרמניה כמאמן, והעביר את כל הקריירה כאדם ששוחה נגד הזרם. אבל האמת היא, שמינויו של קלינסמן הוא הכל חוץ מרומנטי.
רק לפני שלושה שבועות הצטרף קלינסמן לחבר המנהלים של הרטה ברלין, ולא במקרה. מינויו בוצע בדיוק לאחר התשלום האחרון של לארס ווינדהורסט, חברו הטוב של קלינסמן ובעל חברת האחזקות "טנור הולדינגס", שקנה 49.9% מהמועדון (בגרמניה, כלל הקבוצות נדרשות להיות בבעלות ציבורית).
- חגיגה ספורטיבית ומזהמת: גם אימפריות הכדורגל אשמות בהתחממות הגלובלית
- לא מתחבר לליאו מסי, לא מתחבר לשיטה: גריזמן מחפש את עצמו בברצלונה
ווינדהורסט בן ה-42 הוא דמות מעוררת מחלוקת. הוא הפך מיליונר בגיל צעיר במיוחד, ונודע כמקים חברות ומשקיע. בגיל 20 הוא היה האיש הצעיר ביותר בהיסטוריה שהוזמן לוועידה הכלכלית בדאבוס, וזכה לכינוי "ביל גייטס הגרמני". אלא שבתחילת העשור הקודם החלה הנפילה, שהובילה לפשיטת רגל. בשנים האחרונות הוא עלה שוב על הסוס עם חברת ההשקעות שהקים.
הרטה ברלין, אם כן, היתה אחת ההשקעות. ווינדהורסט אמר כי בכוונתו להפוך אותה ל"מועדון גדול בעיר גדולה", ולשם כך הפך את קלינסמן במהרה: מיועץ לחבר דירקטוריון, ותוך כמה שבועות למאמן. "המינוי שלו מראה על רצינות כוונותינו", נכתב אז בהודעה לעיתונות, אך בפועל נראה שהמטרה היא אחרת: רצון לתהודה תקשורתית.
קלינסמן, מצדו, הביע פליאה כלפי חוץ. לדבריו הוא הגיע למלון בעיר עם "בגדים לארבעה ימים". בפועל, גם הוא ידע מה עומד להתרחש. הרטה היתה ברצף של ארבעה הפסדים (בין היתר הפסד בדרבי לאוניון), ונראה שאנטה קוביץ' - שהועסק במועדון במשך 20 שנה כשחקן, עוזר מאמן ומהקיץ האחרון מאמן ראשי - ממילא לא היה נוצץ מספיק בעיני ווינדהורסט. 13 משחקים בינוניים הספיקו כדי לשחררו לטובת קלינסמן. בנוסף, בהרטה מאמינים כי תחת הדרכתו של קלינסמן, יהיה קל יותר להביא למועדון שחקנים בעלי שם - כמו שכל קבוצה גדולה "צריכה".
אלא שקבוצה גדולה צריכה גם ניצחונות, ואלו עדיין לא כאן. במשחקו הראשון של קלינסמן, בבית מול בורוסיה דורטמונד, הרטה נראתה לא רע והיתה קרובה להשיג נקודה, אך הפסידה 2:1 והמשיכה את רצף ההפסדים בדרך אל מתחת לקו האדום בטבלת הבונדסליגה.
אם כן, לפני השאיפות הגדולות של ווינדהורסט, המשימה הראשונה של קלינסמן היא להבטיח שהרטה תישאר בליגה הבכירה. שבע שנים מאז עלתה מהליגה השנייה, אחרי תקופה בה נעה ונדה בין שתי הליגות, ירידה תהיה אסון - במיוחד לאור העובדה שאוניון, היריבה העירונית ממזרח לא מאכזבת בעונתה הראשונה בבונדסליגה.
כדי למנוע זאת, קלינסמן לא הובא לבד. לצדו שכרה הרטה את שירותיו של אלכסנדר נורי, מאמן ורדר ברמן בעבר, גרמני-איראני בן 40 שהיה שחקן בינוני אמנם, אבל נחשב מוח כדורגל מצוין. נורי מונה כאחד העוזרים של קלינסמן, אבל מעשית, לאור העובדה ששני עוזרים אחרים של קוביץ' נותרו בקבוצה - נורי צפוי להיות מספר 2 של קלינסמן. הניסיון העדכני של נורי אמור לחפות על העובדה שקלינסמן לא אימן קבוצה יותר מעשור.
על עובדה אחרת אין חולק: קלינסמן הוא מאמן שמסוגל לחבר קבוצה, לתת לה רוח חדשה וגם לקדם צעירים; אלו שתי סיבות שמועדון כמו הרטה מתאים מאוד עבורו. להרטה יש אמנם כמה שחקנים ותיקים מאוד ומוכרים כמו סלומון קאלו או ודאד איבסביץ' (כרגע פצוע), אבל רוב הסגל שלה צעיר, יחסית אלמוני, וכזה שקלינסמן בהחלט יכול לקדם. שחקני הרכש שווינדהורסט יביא בינואר ובקיץ הבא בטוח לא יזיקו למאמצים.
"יש לנו הרבה עבודה בשבועות הקרובים", סיכם קלינסמן את הבכורה שלו על הקווים, "ונעשה אותה צעד אחר צעד". ווינדהורסט יעקוב אחריה מקרוב.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"הארץ" מוציא לדרך את המחזור השלישי של קורס העריכה הדיגיטלית

חדשות היום, 24.5

חדשות היום, 23 במאי

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

חדשות היום, 22 במאי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
