יין בטעם קליפורניה: סוף שבוע בנאפה וואלי

נאפה ואלי, העמק שופע היקבים בצפון קליפורניה, הוא גן עדן לחובבי יין - אך לא רק עבורם

פרדה מון, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עמק נאפה
יין טוב הוא שער כניסה לעולם של אוכל טוב. עמק נאפהצילום: Gustavo Frazao / shutterstock.co
פרדה מון, ניו יורק טיימס

בשלושת העשורים שחלפו מאז שעמק נאפה זינק למעמד של כוכב בזירת היין הבינלאומית, נדמה שהמחוז הידוע בקליפורניה נהפך לקלישאה, עם שפע יקבים, שפים ומסעדות יוצאות מן הכלל. במקרה הגרוע ביותר, אפשר לתאר אותו כדיסנילנד אלכוהולי למבוגרים. במקרה הטוב, העמק בנוי מגבעות מפותלות וירוקות שעליהן שתי וערב של יקבים ועיירות קטנות. בכל מקום אפשר למצוא יין משובח, כולל בעיר התחתית של נאפה, שבה נפתחו בעשור האחרון 20 ברי יין וחדרי טעימות.

שישי, 16:00 - יום שוק

כדי לטעום מתרבות האוכל הדקדנטית של נאפה, מומלץ להתחיל בשוק אוקסבו הענק. נסו צדפות מים מתוקים (החל ב-15 דולר לשש צדפות) בבר הוג איילנד אויסטרס. אחר כך הזמינו כדור של גלידה בטעם הל אורגני או עוגיות לימון ב-Three Twins, או שתנסו את אחת העוגות של קארה ב-Kara's Cupcakes. לאחר מכן לכו ברחוב פירסט על הגשר לעיר התחתית, שמלאה בחנויות והתרחשויות.

18:00 - בתיאבון

סעו צפונה ליונטוויל, עיירה קטנה שבה תוכלו לשבת ליד אח בוערת בבוטגה ריסטורנטה שפתח השף מייקל צ'יארלו ב-2008. אפשרות אחרת היא המסעדה המשופצת Restaurant at Meadowood, שתפריט הטעימות שלה הוא אמנם מהיקרים בקליפורניה (החל ב-500 דולר עם יין), אך היא אחת משתי המסעדות היחידות באזור מפרץ סן פרנסיסקו עם שלושה כוכבי מישלן.

21:00 - לכבוש את הלילה

כשחדרי הטעימות נסגרים, התיירים וצעירי העמק מתחרים על שולחנות בבר היין קארפה דיאם. הבר, שנמצא במבנה שבו שכן בעבר מלון אלכסנדריה, מציע 63 יינות - מיינות בוטיק ועד לקרוג שמפניה גרנד קווה. אחר כך לכו לתיאטרון אפטאון, אולם קולנוע בסגנון אר-דקו שמארח מוסיקאים כמו אני דיפרנקו וליידי סמית' בלאק ממבזו.

שבת, 9:00 - פיקניק לארוחת בוקר

אם אתם רוצים לפתוח את השבת עם אינגליש מאפינס ענקיות לכו למודל בייקרי, מוסד הפועל 100 שנה. אחר כך המשיכו ל-Fatted Calf, מעדנייה שבה תוכלו לקנות נקניקים, פטה ויין לפיקניק.

10:00 - בית של אמנות

סעו בין גבעות קרנרוס לדי רוזה, ביתו לשעבר של רנה די רוזה, מייסד יקבי ויינרי לייק ואספן אקסצנטרי שהקדיש את חייו לטיפוח אמני צפון קליפורניה. באחוזה, שמשתרעת על 800 דונם, יש טווסים, פסלים ואגם. אפשר להיכנס לגלריית גייטהאוס, שבה מוצגות תערוכות מעניינות, אך כדי לחוות את החזון של די רוזה הצטרפו לסיור בן שעתיים (15 דולר).

עמק נאפה
עמק נאפהצילום: Michael Warwick / shutterstock.c

12:00 - ארוחת צהריים ניידת

כדאי לנסות את אחד מדוכני המזון הניידים, כמו Crossroad Chicken, שמציע כריך עוף ומוצרלה עם בייקון פיקנטי; או לה אספרנצה שמציע טאקו קלאסי (Soscol Avenue at Vallejo, Napa; 707-246-4908).

14:30 - הדגמת בישול

מהמכון הקולינרי של אמריקה יצאו כמה מהשפים הידועים בארה"ב, כמו אנתוני בורדיין ורוי צ'וי. בקמפוס בית הספר בסנט הלנה אפשר להשתתף בסופי השבוע בשיעורים בני שעתיים המוקדשים לבישול ספרדי ואיטלקי (95 דולר). יש גם הדגמות של שעה (20 דולר) וסיורים בני חצי שעה (10 דולר).

15:45 - טעימה מהדרך

בעודכם בסנט הלנה, עצרו בחברת שמן הזית של סנט הלנה כדי לדגום את שמן הזית המקומי המפורסם. לאחר מכן, טיילו בשביל ריבר טו רידג', שמחבר בין פארק קנדי ממוריאל לבין פארק סקייליין וילדרנס.

19:00 - בר נא

המסעדה הראשונה בחוף המערבי באימפריה של מסהרו מורימוטו (שמוכר כ"איירון שף"), מורימוטו נאפה, נפתחה על גדת הנהר ב-2010. המסעדה הביאה עיצוב חדשני ואנרגיה אורבנית לעיר התחתית של נאפה. תפריט המזרח-פוגש-מערב של המסעדה כולל צ'וואן מושי עם כבד אווז (19 דולר), קרבונרה קיפוד ים (20 דולר) וסושי וסשימי מעוצבים ויפהפיים. יש גם תפריט טעימות ב-120 דולר לאדם.

22:00 - שבת סלסה

ביסטרו סאבור, מסעדה לטינית פופולרית, נהפכת בשבת בלילה לרחבת ריקודים. תיירים ומקומיים לומדים כאן סלסה, בצ'טה, מרנגה, קומביה ורגאטון - ללא דמי כניסה.

ראשון, 10:00 - דרך היין

בשנה שעברה פתח הזוג שעומד מאחורי קליף בר את ולו וינו, המשלב בית קפה, חדר טעימות יין וחנות להשכרת אופניים. דרך היין של נאפה ואלי, שביל אופניים באורך 71 ק"מ מתחנת המעבורת ואלחו לקליסטוגה, אמנם עדיין לא הושלמה, אך חלק מהפרויקט כבר נפתח ביונטוויל, במקביל לכביש 29.

12:30 - סעודה לכולם

בקצה הצפוני של העמק נמצאת סולבר, השייכת למתחם הנופש סולאג' קליסטוגה, ומגישה סלטי קליפורניה צבעוניים מקושטים בפרחים. אבל האטרקציה האמיתית פה היא מנת Lucky Pig - כתף חזיר המפשייר בצלייה אטית, שמוגשת עם קרפ שומשום שחור, אננס כבוש, בוטנים מונגוליים וחסה (36 דולר). בנוסף לרשימת יינות ארוכה, סולבר מציעה קוקטיילים נפלאים.

איפה ישנים?

ברדסונו שנפתח ב-2009 הוא המלון הראשון בקליפורניה בעל דירוג פלטינום של LEED (אתר רשמי: bardessono.com)

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ