אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סקי, סושי ופירות ים: ביקור בעיירה היפנית ניסקו

כמויות אדירות של שלג, מסלולי סקי יפהפיים ושקטים, אספרגוס לבן שגדל תחת השלג בחורף ובר בתוך מקרר: העיירה ניסקו מתחרה בכבוד בעיירות סקי ותיקות מבלי לזנוח את המסורת היפנית

תגובות

אני צועדת יחפה ועירומה לאורך שביל אבנים במעמקי החורף היפני, מוקפת בעצי אורן מכוסים שלג, ונכנסת לתוך בריכה חמה שמימיה מגיעים ממעיינות תת־קרקעיים. פתיתי שלג ענקיים נופלים בעדינות על ראשי. רק בשעת בין ערביים אני מצליחה לראות כמה דמויות מעורפלות באזור - נשים אחרות שקשה לראות בשל האדים.

מוקדם יותר באותו יום גלשתי בתוך אבקת עננים לבנה בהר אנופורי שבניסקו. באזורי הסקי שסובבים את הכפר הקטן היראפו, שנמצא בהוקאידו, האי הצפוני של יפן, השלג יורד כמעט ללא הפסקה מדצמבר עד אפריל, סוג של "אבקת שמפניה" שהיא תוצאה של מערכת לחץ נמוך מעל הוקאידו שפוגשת במערכת לחץ גבוה מעל צפון־מזרח סיביר. הרוחות מסיביר סופגות את הלחות מים יפן, וקבוצות העננים שנוצרות כתוצאה מכך ממטירות כמויות עצומות של שלג כשהן מגיעות להרים.תחושה מיסטית. רחוב בניסקו, עם הר יוטיי מתנשא ברקע (צילום: ניו יורק טיימס)

עונת הסקי של 2010-2011 נמשכה 165 יום, שבחלק גדול מהם ירד שלג. תחילת העונה הנוכחית עשויה לשבור שיא של 50 שנה, עם יותר מ-500 ס"מ של שלג בדצמבר - הכמות הגדולה ביותר מאז 1964. הנוף עוצר נשימה: הרי האלפים והרוקי אמנם מדהימים ודרמטיים, אך המדרונות בניסקו מעודנים ויש בהם משהו מיסטי. אפילו האופן שבו השלג נופל יוצר סוג מיוחד של שקט. כשעשיתי את דרכי במורד ההר, לא יכולתי אפילו לשמוע את קול המגלשיים שלי על השלג.

ניסקו קיבלה בשנות ה-60 את הכינוי "סנט מוריץ של המזרח הרחוק", אך האזור לא זכה להכרה עד לשנות ה-90 , כשנהפך למגרש המשחקים המועדף על גולשי סנובורד אוסטרלים. כיום, למרות עניין רב מצד גולשים אסיאתים שמגיעים מסינגפור ומהונג קונג לנמל התעופה החדש של הוקאידו, אין תורים לרכבל אפילו במהלך החגים, והאתרים שמרו על אותנטיות יפנית.

סוג מיוחד של שקט. ניסקו (צילום: dreamstime)

ניסקו כמעט לא נפגעה ברעידת האדמה שהתרחשה ביפן לפני כשנה, ובעלי העסקים המקומיים אומרים כי שוק התיירות מחזיק מעמד על אף שמטיילים רבים חוששים כיום. סי. ג'יי. ויסוצקי, עורך דין מהונג קונג שהקים באזור מתחם של דירות יוקרה, אומר כי הדבר נכון במיוחד לגבי מבקרים מאסיה. לדבריו, הוא ראה "עלייה בשבועות האחרונים, לאחר שהתברר כי השלג יהיה מדהים השנה". ויסוצקי גילה את האזור בטיול סקי של החברה, ולטענתו יש בו משיכה מיוחדת לכל מי שרוצה "להגיע בשש שעות מהונג קונג - ואפילו בפחות זמןמבייג'ין או משנחאי".

המתחם של ויסוצקי, שנקרא סויבוקו, כולל יחידות בנות שניים עד חמישה חדרים, אך אפשר לשכור אותן כמו סוויטות במלון. המטבחים המעוצבים והפתוחים, הנופים המרהיבים של הר יוטיי - הר הגעש בעל הסימטריה המושלמת שמשמש רקע לאתר, רצפת העץ המחוממת, פסלי הבודהה העתיקים והאמבטיות הענקיות שמשקיפות על המדרונות המושלגים מעניקים לכל דירה תחושה יוקרתית, אך לא מוגזמת.

אתר גרינליף, השייך לקבוצת YTL הסינגפורית, שופץ בסוף 2010 . אף שהוא נמצא במרחק של יותר מ-15 דקות נסיעה מהכפר הראשי, האונסן שלו, שאליו פרשתי מדי יום לאחר הסקי, והגישה הקלה למדרון הפכו אותו לאופציה טובה. בקרוב ייפתחו באזור שיקי, מתחם בן 78 יחידות דיור שבנייתו צפויה להסתיים בעונה הבאה, ומלון כריסטינה אונג.

סקי לכולם. אתר גרינליף (צילום: האתר הרשמי)

האזור מתגאה גם בסצנה קולינרית, שנהנית ממגוון עשיר של מאכלי ים. אף שהאזור רחוק מפוקושימה, השפים המקומיים זהירים במיוחד לאחר האסון, ומשתמשים רק במזון שעבר בדיקות של הממשלה ושל חברות פרטיות. קתרין בונט, שמנהלת את חברת המסעדנות סקה ביחד עם בעלה, השף קים וג'נדורפ, אומרת כי הם משתמשים במרכיבים מקומיים, מ"אספרגוס לבן שגדל בקיווה־צ'ו תחת השלג בחודשי החורף", דרך "נקניקיות ובייקון מחקלאים שעישנו אותם באח במהלך החורף", ועד שבעה סוגי ריבה מפירות שנקטפו בקיץ. הם גם מגישים סלמון, ביצי דגים ופטה כבד של דג "שד הים" מעיירת החוף סוטסו, לצד מוצרי חלב מחוות במרחק של פחות מרבע שעה. השנה, היא אומרת, "הקפדנו להשתמש בתוצרת מהוקאידו, ואם מסיבה כלשהי המוצרים אינם זמינים, אנחנו משתמשים במוצרים מתוצרת חוץ".

ב-Ezo Seafoods (כתובת: ezoseafoods.com) כדאי להזמין צדפות הוקאידו טריות. אם אתם מעוניינים במנות קטנות ובסגנון יקיטורי נסו את Bang Bang (טלפון: 81-136-22-4292) או את A-bu-cha (טלפון: 81-136-22-5620). אל תחמיצו את J-Sekka (טלפון: 81-136-21-5022), מתחם שמלמד את המבקרים על התוצרת המקומית של האי. ב-kamimura (אתר רשמי: Kamimura-niseko.com) מציעים ארוחות טעימות של חמש עד עשר מנות.

טרי, בריא וחי. פלטת צדפות ב-Ezo Seafoods (צילום: האתר הרשמי)

בעלי העסקים המקומיים חשים כי הצליחו להתגבר על השפעות האסון. אבל אם הצמיחה תימשך, יצוצו אתגרים חדשים: כיצד יוכל האזור הקטן הזה לעמוד בציפיות של קבוצה מגוונת כל כך - גולשים אוסטרלים, משפחות יפניות ואסיאתים עשירים שמחפשים את המקבילה לאספן ולקורשבל? התשתית בעיירה היא עדיין של כפר קטן ולא של אתר נופש לוהט. בינתיים נראה שהשלגהטהור והאווירה הרגועה מרצים את כל פלחי האוכלוסיה.

ביום האחרון שלי באזור יצאה השמש, והר יוטיי סיפק רקע מושלם למדרונות המושלגים. גלשתי במשך שעות על ערימות השלג שהצטברו במהלך השבוע, ואז המשכתי לגיו (המקרר), בר שנמצא בהיראפו, שאליו נכנסים דרך דלת של מקרר ישן. בבר הנעים הזה ישבו כמה מבקרים מטוקיו, לגמו ויסקי מקומי והאזינו למוסיקת ג'ז שנבחרה בקפידה. התמונה היתה כל כך מגניבה ומושלמת, שקשה להאמין שהיא אפילו קיימת. כמעט כמו ניסקו.

קר שם בפנים. הכניסה לבר "דלת המקרר" (צילום: האתר הרשמי)

איך מגיעים? נמל התעופה הקרוב הוא ניו צ'יטוסה, הנמצא מחוץ לספורו. המלון שלכם יארגן עבורכם אוטובוס או העברה פרטית לניסקו.

איפה ישנים? גרינליף בניסקו מציע חדר זוגי עם ארוחת בוקר במחיר של 130 דולר לאדם (אתר רשמי: thegreenleafhotel.com). במתחם הדירות סויבוקו, יחידה עם שני חדרי שינה מוצעת ב– 960 דולר ללילה (אתר רשמי: suibokuhirafu.com)

טבע ירוק-לבן. Greenleaf hotel (צילום: האתר הרשמי)

*#