אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חם בעולם: בגלל התיירים - הקופיפים הזעירים בסכנת הכחדה?

וגם: לבלות ירח דבש בסוויטה מ"דמדומים: שחר מפציע", לבשל עם אצילים איטלקיים, לקנות אי פרטי ולחזות בשלד אדם אמיתי בדאנג'ן של לונדון. כל מה שקורה ביעדים החמים באמת בעולם

תגובות

גם אם אין לכם כוונות לטוס בקרוב לחו"ל, אתם מוזמנים להצטרף אלינו לטיול קצר ברחבי הגלובוס. מדור "חם בעולם" יוציא אתכם פעם בשבועיים, מדי יום ראשון, למסע בעולם בעקבות טרנדים תיירותיים, אטרקציות מקומיות ואירועים שפספסתם גם בלי למצמץ. והפעם: הקופיפים הזעירים של הפיליפינים בסכנת הכחדה, שלד אדם נתגלה בצינוק המפורסם של לונדון, הומלסים יפניים מנהלים את דוכן המידע לתיירים והסוויטה הרומנטית מ"דמדומים" עומדת להשכרה.

מי מכחיד את הקופיפים הקטנים? תיירים רבים פוקדים את הפיליפינים בתקווה לראות מקרוב את הקופיפים הקטנטנים שחיים באיים הללו בשלווה. אלא שדווקא התיירים הרעשניים וחסרי העכבות הם אלה שמפרים את השלווה הזאת, וגורמים למותם של קופיפים רבים מדי שנה.

"אנשים מתקרבים אליהם ומדברים בקול רם, או מצלמים אותם עם פלאש ואפילו נוגעים בהם", מסביר פעיל איכות הסביבה קרליטו פיזארס. "רוב הקופיפים הללו מתאבדים כשהם במתח ובסכנה. הם מפסיקים לנשום, ולאט לאט מתים. אם תשימו אותם בכלוב הם ירצו לצאת, וזאת הסיבה שבגללה הם נוגחים את ראשיהם בסורגים – והם יסדקו לעצמם את הגולגולת, בגלל שהיא כל כך דקיקה".

הקופיפים המתוקים, שגודלם הזעיר ועיניהם הענקיות הופכים אותם לאטרקציה של ממש, חיים בעיקר בפיליפינים, בברוניי, באינדונזיה ובמלזיה, אך הציד הלא חוקי שלהם והפגיעה באזורי המחייה שלהם הפכו אותם לחיות נכחדות.

ג'ואני מרי קאבילו, מנהלת השמורה לחיות הבר שבה חיים רוב קופיפי הפיליפינים, אומרת: "הממשלה נותנת לנו גיבוי, אבל זה לא מספיק. הקופיפים הללו הם כוכבי על, אבל לרוע המזל, הם סובלים מאוד בגלל התהילה שלהם".

ירח דבש עם אדוארד ובלה מעריצי "דמדומים" יוכלו בקרוב להתקרב צעד אחד נוסף למושאי הערצתם, הערפד אדוארד ורעייתו המיוסרת בלה – מתברר שהסוויטה בה צולמו רוב סצנות ירח הדבש של השניים מהסרט האחרון בסדרה, "שחר מפציע", עומדת להשכרה על בסיס לילי.

מדובר באחוזה פרטית בשם "קאסה אה פאראטיי" במפרץ מאמאנגואה שבברזיל, הכוללת שישה חדרי שינה ורצועת חוף פרטית המשתרעת על 220 מטרים. אך למרות שמעריצי הסרט פוקדים בהמוניהם אתרים רבים הקשורים לסרט, בין השאר את העיירה האמריקנית ספורקס בה מתרחשת רוב העלילה (שלא צולם בה פריים אחד), יש להניח שרבים מהם לא יוכלו להרשות לעצמם ללון בסוויטה המפוארת: המחיר הנדרש ללילה הוא 2,500 ליש"ט – כמעט 15,000 ₪.

אם ההריון אפשרי בסוויטה, מי יודע מה עוד. דמדומים 4 (צילום: יח"צ)

שלד אדם אמיתי נתגלה בצינוק של לונדון המבקרים ב"דאנג'ן", מרתף העינויים המפורסם והמתויר של לונדון, יכולים להתנחם בדרך כלל בעובדה שהמוצגים שם הם בסך הכל אביזרים מלאכותיים שנועדו להפחיד אותם כהוגן. האמנם? בבדיקה שנערכה בצינוק של לונדון, הסתבר שאחד השלדים בתערוכה הוא למעשה אנושי. ביל אדוארדס, מומחה מטעם המוזיאון הרפואי, הסביר כי על פי הצלעות ועמוד השדרה נראה כי השלד בערך משנות החמישים. הוא אף חושד כי שלד נוסף, שתלוי בתוך כלוב באתר, הוא שלד אנושי גם כן. "אני צריך לחזור ולבדוק אותו שוב מקרוב יותר, לאחר שצוות ה'דאנג'ן' יוריד אותו מהקיר", אמר ל"ביביסי". "אבל ממה שאני יכול לראות, הוא נראה אנושי, או לפחות שילוב של שלד אנושי עם כמה חלקים מלאכותיים".

שני השלדים המצמררים יוסרו מהתערוכה העכשווית "מערת השטן", וכעת על הנהלת המקום להחליט האם ברצונה לשלם אלפיים ליש"ט לשנה עבור רישיון להצגת רקמות אנושיות. דובר ה"דאנג'ן", מארק אוקלי, אמר: "חשדנו שהשלדים הללו עלולים להיות אמיתיים, אבל זה עדיין היה שוק רציני כשגילינו שזה נכון. עדיין לא החלטנו כיצד לנהוג. חשבנו אפילו לתת אותם לקבורה מכובדת". "אנחנו עדיין מהרהרים בכך, וקרוב לוודאי שנלך לבדוק שלדים מלאכותיים כדי לראות עד כמה הם אותנטיים", הוא הוסיף. "הדאנג'ן של לונדון מלא סודות, והפתעות רבות מתגלות כל הזמן".

צינוק או לא צינוק? השלד בדאנג'ן (צילום מסך)

כמה יעלה לכם אי פרטי קטן? אם אתם מאלה שחרדים לפרטיותם בחופשה ומעדיפים בונגלו על פני חדר במלון גדול, שווה לכם אולי לשקול לקנות אי פרטי קטן. זו לא נחלתם הבלעדית של המיליארדרים הגדולים בעולם – אם יש לכם רק 12 מיליון דולר מיותרים, תוכלו לרכוש את האי הזה, איסט סיסטר רוק איילנד, המוצע כעת למכירה.

האי הקטן הזה ממוקם כ-400 בלבד מחופה של העיר מראת'ון בפלורידה. את רוב שטחו תופס בית המשתרע על פני 232 מ"ר וכולל שלושה חדרי שינה, שני חדרי אמבטיה, מרפסת, מעגן ואפילו מנחת מסוקים.

"הבית נבנה ב-1980 ובדרך כלל הושכר עבור 5,000 דולר לשבוע", מסביר המתווך, מארווין אריאטה. "רוברט ואלנה וויליפורד קנו את האי ב-1995 ונהנו ממנו עם ארבעת ילדיהם. כעת כשהמשפחה התבגרה, הם מבלים שם פחות ופחות זמן והחליטו למכור. הנכס נמצא בשוק רק עשרה ימים, אבל כבר מעורר עניין רב".

הבית מומלץ במיוחד למי שחובב צלילות או דיג, ובעיר מראת'ון תוכלו למצוא חנויות מעצבים ומסעדות לרוב, כמו גם מגרשי גולף, גלריות, מועדוני בריאות ואטרקציות רבות לקהל המעושר.

בתפקיד מדריכי התיירים: הומלסים יפניים מגזין יפני החליט לסייע לחסרי הבית בעיר סאפורו, הידועה בגלל המטבח המצוין שלה ופסטיבל השלג השנתי שנערך בה. במסגרת יוזמה ייחודית הקימו בעיר דוכן מידע לתיירים, שכל העובדים בו – חמישה במספר – הם הומלסים בעבר או בהווה.

היוזמה אושרה על ידי עיריית סאפורו, שמקבלת מדי שנה את פניהם של מיליוני תיירים. "אני מקווה שדוכן המידע יעזור לאנשים לזנוח את הדעות הקדומות שלהם כלפי הומלסים ויעניק לחסרי הבית קשרים חברתיים", אמר נאגיסה היראטה, מתנדב במגזין.

המדריכים ההומלסים לא יקבלו משכורת, אלא נתח ממכירות המגזין שמחירו כ-300 ין (3.8 דולרים) לעותק. בנוסף משמש הדוכן, שממוקם במעבר תת קרקעי, כמקום מסתור חם מפני מזג האוויר המקפיא של סאפורו, שגובה את חייהם של חסרי בית רבים מדי שנה.

מי שרוצה מידע - שיתרום ארוחה חמה. תיירים ביפן (צילום: AP)

הטרנד הבא בתיירות הגורמה: לבשל עם סבתא תיירות הגורמה היא נישה שהולכת ומתפתחת בכל העולם, אבל התיירים אניני הטעם כבר לא מסתפקים במסעדות עם כוכבי מישליין – הם זקוקים לאתגרים חדשים. הטרנד החדש בתיירות האוכל הוא כעת בישול אותנטי: אצילים איטלקים ועקרות בית בסין פותחים את בתיהם לבשלנים חובבים, שמעוניינים לחוות וללמוד ממקור ראשון על המרכיבים השונים, השיטות המסורתיות והסיפורים האישיים.

ג'ניפר קמפבל, מומחית תיירות מטעם "וירטוסו", המטיסה משלחות של תיירים נהנתנים לחיפוש כמהין באיטליה, מסבירה: "זו מגמה שמתחזקת מאוד. מטיילים רוצים לבדוק בעצמם, למשל, היכן פטריות הכמהין גדלות, איפה מוצאים אותן ואיך מבשלים אותן".

ויקראם מדהוק, מנכ"ל "אברקרומבי אנד קנט" בהודו, מארגן טיולים לשפים לונדוניים המעוניינים לבקר בהודו, לסייר בשווקי תבלינים וללמוד על מנות מקומיות. מלון במאוריציוס, למשל, מציע חוויה ייחודית הכוללת ביקור ב"מטבח של סבתא", המנוהל על ידי סבתו של אחד מחברי הצוות. הקשישה המקומית מבשלת במטבחה מנות כמו דג בקארי או טלה בדבש, בזמן שהיא חולקת את סיפוריה עם אורחיה. בתום החוויה, הם יוצאים מהמטבח עם מתכונים בכתב ידה.

מלון "פלאצינה גראצי" בוונציה מציע חוויה לא פחות אותנטית, אך מעט שונה: תמורת אלף יורו תוכלו להצטרף לרוזנת אנריקה רוקה בסיור לשוק ריאלטו המפורסם בעיר וללמוד כיצד לבחור דגים טריים. אז תשובו עם הרוזנת לביתה, שם היא תבשל מנות דגים מסורתיות ומספרת על ההיסטוריה המשפחתית שלה.

*#